День працівника дипломатичної служби

24 грудня 2021 року

  Сьогодні відбулась зустріч зі студентами 1 та 2 курсів спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» науково-педагогічних працівників кафедр міжнародних відносини та суспільних дисциплін і філософії та міжнародної комунікації гуманітарно-педагогічного факультету НУБІП України, присвячена Дню працівника дипломатичної служби, котрий святкувався 22 грудня.
  Перед студентами виступили: завідувач кафедри міжнародних відносин та суспільних дисциплін, доктор історичних наук, професор Василь Стрілець, доктор політичних наук Андрій Гольцов, кандидат юридичних наук, доцент Олексій Оснач.

   

  У своєму виступі Василь Стрілець наголосив на великих здобутках української дипломатії, звернув увагу студентів на широкий спектр місць їх майбутнього працевлаштування – у дипломатичних установах, органах державної влади, міжнародних компаніях тощо.

  

  Андрій Гольцов підкреслив роль дипломатичної служби в захисті національних інтересів України на міжнародній арені. За сучасних умов «гібридної війни», що веде влада Російської Федерації проти України, нашій державі потрібно вести рішучу боротьбу з російською агресивної політикою і на дипломатичному фронті. Андрій Геннадійович також наголосив на тому, що перед випускниками спеціальності «Міжнародні відносини, дипломатія та регіональні студії» відкривається широке коло діяльності у сфері міжнародних відносин і зовнішньої політики, наприклад, на ниві військової, економічної (зокрема, аграрної) та культурної дипломатії.

  Олексій Оснач виступив з доповіддю, присвяченій становленню та розвитку дипломатії в незалежній Україні. Непростий шлях, який пройшла дипломатична служба України, численні зовнішні та внутрішні проблеми її становлення, непересічні постаті видатних українських дипломатів, зокрема, А.М. Зленка та Б.І. Тарасюка – усе це викликало неабиякий інтерес у присутніх студентів. 

  

   Виступи викладачів вітались аплодисментами майбутніх дипломатів.

 

Андрій Гольцов
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook