Навчально-виробнича практика на підприємствах Німеччини очима студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК

24 грудня 2021 року

     Навчальна практика є основною частиною процесу підготовки кваліфікованих працівників та спеціалістів для подальшої роботи за фахом. Актуальність навчальної практики обумовлюється тим, що в процесі проходження практики студенти отримують необхідні практичні навички, без яких неможливо обійтись кваліфікованому працівнику. Метою проходження навчальної практики є формування та закріплення первинних теоретичних знань й професійних умінь.

     Завдяки керівництву факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК цього року ми познайомились з групою компаній Wiesenhof, яка є однією з провідних європейських гравців в птахопереробній промисловості.

     Підприємство компанії  «Wiesenhof»,  на якому ми проходили практичну підготовку − «Альфайн-Файнкост» у місті Данненбегр. Але філії також є у містах Лоне та Цербст де також наші студенти проходять практику.

 

     Данненберг - це маленьке містечко, яке розташоване на землі Нижня Саксонія. Комфорте та по своєму приємне. Отже, якщо із самого початку – дуже вразило місце де ми проживали. Невеликий будинок, тільки для студентів! Три поверхи, своя кухня, двір де ми проводили наш вільний час. Умови були те що треба. Завод знаходився за 10 хвилин від нашого будинку. То б то було все, що бажала душа студента.

 

     У перший місяць праці нам пощастило познайомитись із усіма процесами на виробництві. Всього є 5 виробничих ліній:

1 − виготовлення маринованих курячих крил;

2 – м’ясні палички або котлети;

3 – шніцелі;

4−лінія нарізки;

5 ­− лінія спеціалізується на виробництві соусів та маринадів, які є обов’язковим компонентом усіх найменувань готової продукції. 

     Санітарні умови, вимоги до працівників та контроль процесів приємно вразив нас. Все було на вищому рівні, навіть більше! Колектив дружній, не дивлячись на те, що студенти змінюються кожних 3 місяці. З перших днів до нас добре ставились, все розповідали, показували як правильно роботи та інше. Навіть після роботи, деякі працівники виробництва провели нам екскурсію по містечку.

 

 

      Наш вільний час ми намагались не гаяти в готелі, а подорожувати. Адже, коли як не зараз. Навіть із цим нам дуже допомогли місцеві. Розповіли як краще, швидше та дешевше подорожувати Німеччиною. Забігаючи на перед, разом із друзями ми встигли відвідати Грецію та всі мальовничі містечка поблизу.

      Період нашої практики минув швидко, але із надзвичайною користю. Окремо хочеться висловити подяку керівництву Національному університету біоресурсів і природокористування України, міжнародному відділу університету та деканату факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК за надану можливість та безцінні знання, котрі ми отримали аби у майбутньому стати дійсно успішними фахівцями своєї справи.

Євген Болибік,

студент 1 курсу магістратури

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook