Увага! Оголошено конкурс наукових проєктів на 2022 рік!

5 жовтня 2021 року

  Шановні колеги, відповідно до наказу МОН України № 1028 від 29.09.2021 р. в університеті з 4 жовтня 2021 р. оголошується перший етап конкурсного відбору проєктів фундаментальних та прикладних наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок, виконання яких розпочнеться у 2022 р. за рахунок коштів державного бюджету.

 
Формування тематики наукових досліджень і розробок здійснюється згідно із Законом України «Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки» та з врахуванням актуальних напрямів у сфері розвитку науки та суспільного життя.
Перевага при відборі надається проєктам, які мають особливо важливе значення для підвищення обороноздатності та національної безпеки держави, згідно з напрямами критичних технологій, затвердженими розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2017 року № 600 «Деякі питання розвитку критичних технологій у сфері виробництва озброєння та військової техніки», а також мають прикладні результати подвійного використання, конкурентоспроможні на світовому ринку і спрямовані на використання у соціальній сфері, виробництві, навчальному процесі.
До участі у конкурсі не допускаються проєкти, у яких зазначений тип наукової роботи не відповідає його змісту та результатам, мета і завдання проєкту мають суто методичну спрямованість, відсутній або необґрунтований розрахунок вартості дослідження або розробки.
Мінімальний обсяг фінансування проєктів – 300 тис. грн. на рік, пропоновані терміни виконання фундаментального дослідження – до 36 місяців, прикладного дослідження, науково-технічної (експериментальної) розробки – до 24 місяців.
При підготовці розрахунків фінансових витрат для виконання дослідження або розробки необхідно запланувати не менше ніж 30 % від загальної вартості на статті витрат, які передбачають кошти на відрядження, придбання матеріалів, малоцінне обладнання, оплату комунальних платежів тощо, а для проєктів з соціо-гуманітарної тематики – на експеримент, апробацію, тощо.
 
 
Акцентуємо увагу, що до форм проєктів НДР були внесені зміни!
 
Обговорення проєктів НДР відбувається у наукових колективах, на кафедрах. Директори НДІ/заступники директорів ННІ з наукової роботи, заступники деканів факультетів з наукової роботи здійснюють відбір проєктів НДР згідно з «Положенням про проведення конкурсного відбору проєктів науково-дослідних робіт у Національному університеті біоресурсів і природокористування України» і подають до 18 жовтня до науково-організаційного відділу НДЧ (корп. 3, кім. 215) зведений перелік проєктів та витяги з протоколів науково-технічної/наукової ради наукового структурного підрозділу.
Термін подання наукових проєктів на розгляд експертній комісії університету – до 20 жовтня 2021 року.
Наукові керівники повинні зареєструватись в єдиній інформаційній системі «Наука в університетах» МОН України на сайті за посиланням https://kis.rit.org.ua, ввести проєкт у систему з 25 жовтня і до 4 листопада подати до науково-організаційного відділу НДЧ роздруковані із системи 2 примірники проєкту НДР разом з комплектом необхідних документів.
 
З метою правильності оформлення проєкту НДР та документів, які додаються до нього, найближчим часом науково-дослідною частиною буде проведено науково-методичний семінар.
Більше деталей за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/98684

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook