Канада. НУБіП України укріплює міжнародні зв’язки з Університетом Шербрук

12 серпня 2014 року
Канада

З 20 липня по 2 серпня ц. р. викладачі ННІ бізнесу професор Л.В. Забуранна та асистент М.В. Петер у рамках Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів України взяли участь у навчальній поїздці до Університету Шербрук (Канада). Цей проект впроваджується за фінансової підтримки уряду Канади і виконується канадською неурядовою організацією СОКОДЕВІ (SOCODEVI), Канадською кооперативною асоціацією (CCA), Інститутом з досліджень та освіти для кооперативів і спілок Університету Шербрук (IRECUS) у партнерстві з Дніпропетровською сільськогосподарською консультативною службою (СКС), Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Дніпропетровським аграрно-економічним університетом.
 

Метою Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів України покликаний вирішити питання зняття обмежень, які стоять перед малими та середніми підприємствами-зерновиробниками шляхом розвитку кооперативів з доробки, транспортування, зберігання та маркетингу (збуту) зерна.

Основними завданнями візиту наших вчених до Канади було вивчення найкращого досвіду та практик щодо створення, діяльності та підтримки обслуговуючої кооперації як однієї із складових сталого розвитку сільських територій. Крім того, розглядалися питання розвитку кооперативного руху в Канаді та Україні, актуальні проблеми менеджменту інтегрованих структур та ґендерні аспекти організації діяльності кооперативних утворень. Значну увагу приділили і обговоренню та формуванню науково-методичного забезпечення для викладання циклу дисциплін, що присвячені кооперації в Національному університеті біоресурсів і природокористування України в рамках новоствореної магістерської програми «Менеджмент кооперативів».
 


Учасники навчальної поїздки заслухали ряд лекцій та доповідей провідних викладачів Університету Шербрук, активно дискутували на тему функціонування кооперативів на мікро- та макрорівні обох країн, відвідали ферми та 12 успішно діючих різногалузевих кооперативів Канади, серед яких найбільший молочний кооператив Agropur (об’єднує 3 348 молочних виробників із чотирьох провінцій та загальним обсягом продажів 3,84 млрд $) та Об’єднання кооперативів La COOP FEDEREE (входить 91 кооператив провінції Квебек, що займаються дистрибуцією добрив, маркетингом зерна, виготовленням комбікормів, мінералів та преміксів, постачанням сільськогосподарського обладнання та будівельних матеріалів для членів кооперативів та ін.), також провідний канадський фінансовий кооператив — Desjardins Group.


Результатом візиту до Канади стало укріплення співпраці НУБіП України з Університетом Шербрук, обговорення перспектив подальшої співпраці у сфері формування навчально-методичного забезпечення магістерської програми «Менеджмент кооперативів», підтримки студентських ініціатив та конкурсів, їх стажування в рамках Проекту розвитку зерносховищ та сільськогосподарських кооперативів України, а також спільна наукова робота викладачів над дослідженнями з питань розвитку кооперації в Україні, адже саме кооперативи можуть відіграти головну роль у відродженні аграрного сектору України.

  

 


 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook