Продовжуємо відкривати НУБіП: студенти 1 курсу 4 групи спеціальності «Менеджмент» відвідали музей анатомії

23 грудня 2021 року

 20 грудня 2021 року студенти 1 курсу 4 групи спеціальності «Менеджмент» зі своїм куратором доцентом кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Харченко Ганною Анатоліївною відвідали музей анатомії, що функціонує на кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 
 
 
Екскурсія, яку провів доцент Стегней Микола Михайлович, була надзвичайно цікавою та пізнавальною. До речі, на сьогоднішній день в музеї зібрано понад 1,5 тисячі анатомічних експонатів, першим з яких тут у 1989 році став череп антилопи кани.
 
 
 
 
Студентів дуже вразили такі експонати, як: скелет носорога Джоні, скелет вовка, який був героєм реклами на українському телебаченні, хобот та вуха слона Боя, який мешкав у Київському зоопарку, фрагмент скелета синього кита. Із захопленням відвідувачі розглядали внутрішні органи тварин: язик тигра, серце коня, легені їжатця; череп людини часів княгині Ольги; скелети носорога,  жирафи, пітона та багато інших цікавих та екзотичних  експонатів.
 
 

    Разом з цим, Микола Михайлович розповів про історію створення музею, основоположників та науковців сьогодення, які продовжують зберігати та примножувати його надбання. Досить цікавим був той факт, що на кафедрі запроваджена новітня технологія виготовлення анатомічних препаратів – пластинація або полімерне бальзамування.
 
 
 
Також позитивне враження на студентів справило внутрішнє оздоблення музею, оформлення кабінетів, коридорів, аудиторій, що було виконано співробітниками кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В. Г. Касьяненка та студентами факультету ветеринарної медицини.
 

     Висловлюємо щиру вдячність доценту кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка к.в.н., доценту Стегнею Миколі Михайловичу за чудову і змістовну екскурсію.

 
Аліна Троян,
доцент кафедри менеджменту ім.проф.Й.С.Завадського

 

 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook