Успішний захист магістрів-деревообробників

14 грудня 2021 року

  14 грудня на кафедрі технологій та дизайну виробів з деревини були представлені 5 робіт в очному форматі на здобуття освітнього рівня магістр.

   Екзаменаційна комісія під головуванням проф Олени Пінчевської у складі доц. Івана Лакиди, доц. Юрія Лакиди та секретаря Любові Сас заслухала доповіді.

   Так, Касянчук Іван в роботі «Обґрунтування напрямків використання низькотоварної деревини сосни у виготовленні декоративних виробів на ДП «Бродівське лісове господарство» (науковий керівник Мазурчук Сергій) дослідив фізико-механічні властивості зразків низькотоварної деревини сосни, які показали високу однорідність властивостей міцності і щільності зразків сухостійної деревини сосни в кожному варіанті експерименту. Отримані показники свідчать про те, що таку деревину можна використовувати для виготовлення меблів та виробів для громадських закладів та використовувати в інших дизайнерських рішеннях.

   Олександр Колосвєтов під керівництвом професора Олени Пінчевської в роботі «Обґрунтування можливості виготовлення малих архітектурних форм» провів дослідження з визначення біостійкості деревини сосни, обробленої двома видами антисептиків, розробив конструкцію МАФу дерев'яного прибудинкового навісу та побудував (у реальному розмірі!) його з оброблених обраним антисептиком заготовок.

   Робота Дмитра Топчанюка «Можливості використання деревних плит середньої щільності для виготовлення меблів для ванних кімнат» (науковий керівник Баранова Ольга) була присвячена можливості використання плит МДФ у вологому середовищі. Для дослідження були створені умови, що за відносною вологістю та температурою подібні умовам у ванних кімнатах. Результати дослідів показали залежність показнику вологовбирання від щільності зразків, а саме чим щільніше зразок тим меншим буде показник вологовбирання.

   Нечипоренко Богдан у дипломному проекті «Обґрунтування доцільності використання ламінованих плит деревинно-стружкових для виготовлення корпусних меблів» (науковий керівник Білецький Михайло) дослідив опорядження торцевих поверхонь ЛДСП пластиковими кромками. Для досліду було вибрано два матеріали основи кромки (ПВХ та АБС пластик), а також 3 види клеєвих з’єднань (з використанням EVA клею-розплаву, PUR клею-розплаву, за допомогою лазерного личкування).

    Олег Палівода у роботі «Обгрунтування технології виготовлення корпусних меблів» (науковий керівник Білецький Михайло) досліджував кутове з’єднання корпусних меблів за допомогою ексцентрикових стяжок minifix на трьох видах листових матеріалів: ДсТП, МДФ, HPL. За результатами досліду магістрант зміг порівняти доцільність використання певного виду стяжки для різних плитних матеріалів та порівняти міцності кутових з’єднань з використанням різної фурнітури.

 

ЩИРО ВІТАЄМО З УСПІШНИМ ЗАХИСТОМ!

Завідувач кафедри
технологій та дизайну виробів з деревини
Олена Пінчевська

 


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook