Марія Кучерук узяла участь у викладанні курсу підвищення кваліфікації для фахівців з питань органічного виробництва, обігу, маркування органічної продукції та сертифікації

23 грудня 2021 року

Поліський національний університет, Федерація органічного руху України та Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти виступили організаторами курсу підвищення кваліфікації для фахівців з питань органічного виробництва, обігу, маркування органічної продукції та сертифікації.
На запрошення голови правління Федерації органічного руху України Милованова Є.В. завідувач кафедри ветеринарної гігієни, д.вет.н. Кучерук Марія Дмитрівна впродовж 2 академічних годин фахово глибоко і розкрила питання ветеринарного захисту тварин за органічного виробництва.

Загалом програма курсу розрахована на чотири дні.
У перший день навчання Голова Правління Федерації органічного руху України, к.е.н. Милованов Євген Володимирович привітав учасників та зробив доповідь на тему «Органічне виробництво: принципи, основні засади, нормативно-правова база та світовий досвід». Висвітлив сновні світові органічні правила та стандарти. Заєць Валентина Миколаївна, начальник відділу державної політики у сфері органічного виробництва директорату державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів Міністерства економіки України розповіла про нормативно-правову базу щодо органічного виробництва, маркування та обігу органічних продуктів в Україні, зокрема : сферу дії закону; терміни та поняття; права та обов’язки операторів ринку та органів сертифікації; галузі сертифікації; загальні вимоги тощо.

Другий модуль включав в себе інформацію по органічному рослинництву, який забезпечували лектори Жуйков Олександр Геннадійович, д.с.-г.н, професор, експерт із сертифікації ТОВ «Центр сертифікації та тестування» та Пасацька Віра Станіславівна, експерт сертифікаційного органу – ТОВ «Органік стандарт».

21.12.2021 стартував третій модуль, який був присвячений органічному тваринництву. Викладачами були Бондарєв Сергій Борисович, експерт сертифікаційного органу – ТОВ «Органік стандарт»; Кучерук Марія Дмитрівна, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька НУБіП України, доктор ветеринарних наук, доцент;

Гера Олександр Миколайович, експерт сертифікаційного органу – ТОВ «Органік стандарт»; Лісогурська Діна Володимирівна, к. с-г.н., в.о. завідувача кафедри годівлі тварин і технології кормів Поліського національного університету.

В наступні дні відбудеться начитка лекцій ще по чотирьом модулям:
• Органічна аквакультура
• Виробництво органічних харчових продуктів
• Обіг та маркування органічних продуктів
• Заготівля органічних об’єктів дикого рослинного світу
• Сертифікація органічного виробництва.

24 грудня 2021 р. за результатами навчання відбудеться контроль знань (тестування). 

 

Дмитро Засєкін, професор кафедри ветеринарної гігієни ім. професора А.К.Скороходька

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook