Грантова підтримка Посольства Республіки Болгарія в Україні для створення лабораторії енергетичного менеджменту і енергоефективності в НУБіП

22 грудня 2021 року

     Підвищення енергетичної ефективності у житлово-комунальному секторі, впровадження енергозберігаючих заходів та низьковуглецевих технологій, а також введення системи енергоменеджменту у виробництві є основними напрямками зміцнення енергетичної незалежності нашої держави. Відповідно до Угоди про приєднання до Енергетичного Співтовариства, членом якої Україна є з 2011 року, перед нашою державою постала необхідність з імплементації положень енергетичних Директив ЄС у національне законодавство. Одним з таких кроків було прийняття Верховною Радою України Закону «Про енергетичну ефективність», яким передбачена розробка Національного плану дій, місцевих енергетичних планів та довгострокової Стратегії термомодернізації будівель. Для вирішення визначеного кола завдань, ринок інженерних послуг потребуватиме залучення значної кількості кваліфікованого персоналу, зокрема у сферах енергетичного аудиту, сертифікації енергетичної ефективності та впровадження систем енергетичного менеджменту у громадах та містах.
     Розуміючи актуальність питання, професор кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Євгеній Шульга та в.о. завідувача кафедри теплоенергетики Євген Антипов ініціювали створення на базі кафедри теплоенергетики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження навчальної лабораторії з енергетичного менеджменту та енергоефективності.

     Для реалізації поставленої мети, за підтримки проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука та проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші, було підготовлено грантову заявку для отримання безповоротного фінансування від Посольства Республіки Болгарії на суму 19 943,3 євро, яка нещодавно була схвалена та рекомендована до фінансування. А днями Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Костадін Коджабашев та проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук підписали Договір про виконання проєкту, керівниками якого виступатимуть Євгеній Шульга та Євген Антипов.

     Висловлюємо щиру подяку Посольству Республіки Болгарія в Україні та особисто пану Костадіну Коджабашеву за вагомий внесок у розвиток матеріально-технічної бази НУБіП України та зміцнення енергетичної безпеки України.

Ірина Кушніренко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook