На Донеччині завершився триденний тренінг, проведений рятувальниками для керівників об’єднаних територіальних громад та центрів безпеки

16 грудня 2021 року
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 Сьогодні завершився триденний тренінг, що тривав під егідою ПРООН, під час якого рятувальники Донеччини навчали керівників об’єднаних територіальних громад та центрів безпеки діям при надзвичайних ситуаціях.

Тоді, як в перший день фахівці ДСНС надавали присутнім теоретичну інформацію – два наступних дні були суто-практичними.

На тренувальному полігоні Частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування АРЗ СП Головного управління фахівці ДСНС відпрацьовували питання дій населення у випадках виникнення надзвичайних ситуацій різноманітного характеру. Окрім цього – порушили актуальну в східному регіоні тему розпізнавання вибухонебезпечних предметів і порядок дій при їх виявленні.

Учасники тренінгу мали можливість засвоїти отриманні знання, перевіривши набуті навички на практиці. Зокрема: виконуючи вправи з деблокування людини із автомобіля при ДТП, надання першої домедичної допомоги постраждалим як внаслідок аварій, так і в разі переохолодження.

Не менш важливими були відпрацювання застосування первинних засобів пожежогасіння.

Як підсумок – додаткові запитання від присутніх та обмін враженнями. А також впевненість в тому, що отримані знання стануть в нагоді в разі потреби негайних рішень і дій.

Для довідки: захід організовано у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швейцарії та Швеції.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://dn.dsns.gov.ua/ua/Ostanni-novini/27433.html

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook