Реалізація спільних міжнародних освітніх заходів на факультеті аграрного менеджменту продовжується

17 грудня 2021 року

  16.12.2021 був проведений міжнародний вебінар на тему «Погляд молоді на STEM», в якому взяли участь представники з Бразилії, Індії та України. Організаторами вебінару були: докторка Беатріз Бізотто та професорка Рената Замбоні з Бразилії. На зустрічі науковці разом зі студентами обговорювали теми міжнародного менеджменту та можливості впливу освіти різних країн на сфери життя, економічне становище країн-гостей, бачення спікерів на майбутнє у своїй країні та майбутній розвиток STEM, а також питання сучасної науки і техніки.
   У конференції взяла участь студентка 4-го курсу факультету аграрного менеджменту Дмитрук Маргарита Сергіївна під керівництвом доктора економічних наук, професора кафедри менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Резнік Надії Петрівни. Вони зробили доповідь на тему: «Чи справді існує попит на випускників STEM?». Було обгрунтовано ринки, на яких виникає дві протилежні ситуації: з одного боку, перенасичення, а з іншого - криза робочої сили STEM.   

   Під час підведення підсумків була виявлена проблема недостатньої бази даних в Україні для дослідження STEM на внутрішньому ринку; підкреслено диференціацію кризи-перенасичення в залежності від багатьох взаємозалежних чинників (географія, сезон, демографія тощо); охарактеризовано ситуації STEM-кризи та перенасичення при поділі ринку на 3 сектори: академічний, державний та приватний (за зразком досліджень ряду американських вчених в 2015 році). Після виступу студентка коротко обгрунтувала можливості запровадження STEM в Україні, паралельно відповідаючи на запитання від професора з Індії.

   Під час конференції також були згадані можливості обміну студентами між університетами Індії та України, що може вплинути на стосунки двух сторін в майбутньому.


   Участь у конференціях - це не лише необхідний досвід для студентів, але й можливість покращувати імідж університету та рівень міжнародних взаємозв'язків.
   Посилання на захід https://www.youtube.com/watch?v=Y8SnbYIP2jc&t=13s

Катерина Алексеєва,

доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook