Відверто про головне: студенти говорили про протидію насильству та адиктивній поведінці

15 грудня 2021 року

 

 В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» за ініціативи відділу виховної роботи та студентських справ ННЦ виховної роботи і соціального розвитку, підтримки дирекції студентського містечка та заступників деканів факультетів/директорів ННІ з виховної роботи відбулася інформаційна кампанія серед мешканців гуртожитків університету щодо підвищення обізнаності студентів НУБіП України з питань попередження насильства в сім'ї, відносинах, жорсткого поводження з близькими, знайомими та формування нетерпимого ставлення до насильства, адиктивної поведінки.
  
     Так, 9 та 13 грудня до гуртожитків №7 та №8 завітала представниця ГО «Ла Страда-Україна» Альона Кривуляк – координаторка Національної гарячої лінії для дітей та молоді. Спікерка провела тренінги на тему «Як розпізнати аб’юзера/аб’юзерку у відносинах». Зі студентами було обговорено, як розгледіти аб’юз, що в перекладі з англійської має таке значення: «зловживання», «образа», «жорстоке поводження», «лайка», «насильство». Йдеться про відносини між людьми, де один виступає в якості аб’юзера, а інший – жертви. Існує безліч видів аб’юзу: психологічний, сексуальний, економічний та фізичний. Пані Альона ознайомила студентів з формами та індикаторами аб’юзу (насильства), проаналізувала фактори його виникнення та відтермінованого впливу. Особливий інтерес у студентів викликали життєві кейси, пов’язані з аб’юзом.
  
     Не менш актуальною, на жаль, і болючою водночас темою лишається вживання наркотиків та наслідки цього процесу. Розвінчала популярні міфи про наркотики під час тренінгу «Популярні наркотики, які вживає молодь» фахівець із соціальної роботи Голосіївського районного в місті Києві центру соціальних служб Астрід Кондратенко, яка на запрошення відділу виховної роботи та студентських справ завітала 3 грудня до гуртожитку №9 студентського містечка.
     Метою тренінгу стало підвищення обізнаності молоді щодо негативних наслідків вживання наркотичних засобів та пропаганда здорового способу життя серед студентів. Фахівчиня наголосила, що деякі молоді люди вважають наркоманію розвагою, але навіть не підозрюють, яку небезпеку приховує у собі таке дозвілля, які наслідки спричиняє та до яких життєвих трагедій призводить. Під час дискусій зі студентами пані Астрід вдалося донести основний меседж зустрічі – здоровим бути модно.
     Загалом заходи організовані відділом виховної роботи та студентських справ протягом останніх тижнів, дозволили урізноманітнити дозвілля близько 150 студентів-мешканців гуртожитків.
     Дякуємо студентам, спікерам, вихователям гуртожитків, заступникам деканів факультетів/директорів ННІ з виховної роботи, дирекції студентського містечка, які проявили інтерес до соціального аспекту виховання в університеті.
 
Сергій Михнюк,
начальник відділу виховної роботи
та студентських справ
Ірина Курінна,
провідний фахівець відділу виховної роботи

та студентських справ 

 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook