Захист кваліфікаційних магістерських робіт на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка

16 грудня 2021 року

 

14 грудня 2021 р. перед екзаменаційною комісією, роботу котрої відкрив директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун, на кафедрі автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка відбувся захист кваліфікаційних магістерських робіт зі спеціальності 151 – «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

     Всього екзаменаційна комісія, яку очолював генеральний директор фірми RiSOiL, випускник кафедри й одночасно онук академіка І.І. Мартиненка Євгеній Садовий, заслухала 10 доповідачів.


Представлення голови та членів екзаменаційної комісії директором ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження Віктором Каплуном

    Усі вони орієнтували свої розробки на практичне використання високотехнологічними підприємствами аграрного спрямування. Це системи автоматизації складних біотехнічних об’єктів для тепличних комплексів, підприємств переробної та харчової промисловості.


Захист розпочато! Доповідає Владислав Скорич

Голова комісії Євгеній Садовий зацікавлений?!

   У висновках щодо результатів захисту Є. Садовий відзначив глибоке розуміння студентами об’єкта досліджень, їх спроможність розробляти на основі цих знань сучасні системи автоматизації, у тому числі й такі, що функціонують на базі використання технологій «Інтернет Речей». Зазначене стало можливим завдяки створенню та використанню в навчальному процесі перспективної матеріально-технічної бази, сучасного програмного забезпечення.


Жваве обговорення змісту кваліфікаційної магістерської роботи

    До речі, голові комісії та директору інституту була продемонстровано лабораторна розробка кафедри, котра функціонує на основі Smart Grid технологій, забезпечуючи захист трансформаторних підстанцій від аномальних режимів.
   У своїй роботі комісія за пропозицією Є. Садового відзначила кращих студентів. Це Владислав Самойленко (керівник - професор Валерій Коваль), Дмитро Юрченко (керівник - доцент Володимир Мірошник), Михайло Єжевський (керівники - доценти Ігор Болбот та Віталій Наливайко). Магістерська робота М. Єжевського виконана на замовлення університету: запропоновано методика моніторингу та прогнозування витрат електричної енергії. На сьогодні зазначене є надважливим завданням, оскільки унебезпечить університет від штрафних санкцій за невиконання лімітних зобов’язань, про що головний енергетик університету Євгеній Кулибаба відзначив у своєму виступі.

Виступ головного енергетика університету

    Результати захисту робіт були втішними як для всіх студентів, так і для кафедри АРС: сім студентів отримали оцінку «відмінно (91 і більше балів)», три – «добре (82 і більше балів)».


Останні хвилювання за хвилину до оголошення результатів захисту кваліфікаційних магістерських робіт

   У наступному семестрі відбудеться захист кваліфікаційних магістерських робіт студентами цього ж потоку, але орієнтованих на наукові розробки (термін їх навчання подовжений на один семестр). Переконані, що результати будуть не гіршими.

 Віталій Лисенко,
завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем
ім. академіка І.І. Мартиненка

 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook