Лісівники розпочали виконання нового українсько-австрійського наукового проєкту

14 грудня 2021 року
     Вчені НУБіП України продовжують розвивати наукову українсько-австрійську співпрацю в рамках нового науково-дослідного проекту «Вплив лісових пожеж на вуглецевий цикл в лісових екосистемах», який став одним з десяти проектів, відібраних спільною міжурядовою комісією для виконання у 2021-2022 роках.

     На цей період вчені ННІ лісового і садово-паркового господарства продовжують стратегічне партнерство з дослідною групою Міжнародного інституту системного прикладного аналізу (IIASA, Австрія) в особі керівника проєкту д-ра Флоріaна Кракснера (Florian Kraxner) та провідних вчених інституту професорів Анатолія Швиденка і Дмитрія Щепащенка.

 

     Українська група дослідників представлена вченими кафедри таксації лісу та лісового менеджменту (керівник проєкту з української сторони – проф. Віктор Миронюк) та кафедри лісівництва НУБіП України.
     Найважливішим завданням для проєкту є підтримка досліджень аспірантів та молодих вчених-лісівників для удосконалення прикладних рішень менеджменту лісових екосистем в умовах підвищення ризиків природних порушень за змін клімату. Ключову роль у виконанні проєкту покладено на аспірантів Катерину Федину, Максима Бур’янчука, Романа Задорожнюка та молодих вчених Петра Дячука і Максима Мацалу.

Андрій Білоус,
завідувач кафедри таксації лісу
та лісового менеджменту 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook