В гостях у легенди ветеринарної науки і освіти професора В.А.Яблонського

11 грудня 2021 року
Кафедра акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин

В свій 91 рік народження професор кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин НУБіП України Валентин Андрійович Яблонський гостинно прийняв у своїй квартирі на вул. М.Ломоносова колег, з якими працював в університеті понад 20 років. Завідувач кафедри доц. Вальчук О.А. та доц. Лакатош В.М. передали ексклюзивні подарунки та щирі вітання співробітників з днем народження.

Немає нині в Україні серед освітян, науковців чи практиків ветеринарної медицини людини, в біографії якої так легко і невимушено поєднувалися б викладацька робота, створення та розбудова кафедр і факультетів ветеринарної медицини, участь у написанні Конституції України (як депутат Верховної Ради II скликання), робота на посаді віце-президента Всесвітньої асоціації ветеринарної освіти (дві каденції), написання підручників, посібників та переклад наукової літератури з 10 іноземних мов і багато-багато іншого.

Нині професор у творчій співдружності з донькою, професором кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології НУБіП України Оксаною Яблонською, завершили чергову монографію "Спогади з пережитого та незабутого", яка невдовзі вийде з друку.

За спогадами і розмовами швидко минув час, який у професора постійно в дефіциті: він розпочав  роботу над новою монографією. Наприкінці зустрічі Валентин Андрійович щиро подякував за вітання та передав найкращі побажання співробітникам факультету.

     Доц. Лакатош В.М.

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook