Студенти факультету харчових технологій активні учасники шахового марафону на кубок Cергія Кваші

9 грудня 2021 року

     

 

       7 грудня 2021 року в затишному читальному залі гуртожитку №9 пройшов 2 етап змагання шахового марафону за звання «Шаховий король Національного університету біоресурсів і природокористування  України» та за головний приз – Кубок Сергія Кваші.

     В першому турі відбулося палке протиборство команд першого, дев’ятого, десятого та одинадцятого гуртожитків. Не дивлячись на неабиякий тиск опонентів, кожен з учасників намагався тримати холоднокровний погляд. Початок змагань відкрився крилатим висловом Вільгельма Стейніц, який зачитав головний суддя, провідний фахівець відділу виховної роботиі соціального розвитку Микола  Литвин «Ви можете дізнатися набагато більше з програної гри, ніж від виграної гри. Ви повинні програти сотні ігор, перш ніж стати гарним гравцем».

 

     Переможець туру отримає можливість перейти до фінальної частини змагання, що відбудеться 14 грудня 2021 року о 16:00, місце зустрічі гуртожиток № 9. Фіналісти зможуть випробувати себе серед найкращих гравців Національного університету біоресурсів і природокористування України. Головний суддя розповів про вимоги до проведення змагань та пильно наглядав за дотриманням всіх правил,  щоб гра пройшла на рівних правах кожного.

    Під час змагання всім бажаючим був проведений майстер-клас із гри в шахи доцентом кафедри технології мꞌясних, рибних та морепродуктів Олександром Савченком, який є шаховим корольом університету і неодноразово це підтверджував. Студенти випробували свої навички, зіграти любительські матчі зовсім поряд із основними учасниками та звичайно ж організатори пригощали всіх любителів солоденьким, щоб стимулювати роботу мозку та налаштуватися на навчання і гру. Навіть не дивлячись на те, що по суті це була лиш гра, кожен з учасників приклав максимум зусиль, щоб отримати перемогу.

     Переможці першого туру з нетерпінням очікують результатів другого та третього туру змагань, що відбудуться 8 грудня та 9 грудня 2021 року о 16:00 в незмінному місці проведення.

    Шахи вважаються одним з прекрасних методів для поліпшення пам’яті. Ця інтелектуальна гра з багатою історією до сих пір така популярна серед людей будь якого віку.

    Граючи в шахи, ми вчимося не падати духом і наполегливо продовжувати пошуки нових можливостей. Гра виробляє здатність знаходити вихід, здавалося б, з нездоланних труднощів.

    Шахи насамперед вчать бути об'єктивним, тобто тверезо оцінювати стан справ. Та що не мало важливо розвивати аналітичні здібності і стратегічне мислення. Дійсно така гра дає унікальну підготовку для людей, які в майбутньому будуть стикатися з питаннями розроблення стратегій. Тому проведення таких заходів, особливо важливе у студентських стінах рідного університету, який піклується не тільки про навчання, а і про різнобічне дозвілля.

 

«Шахи – це гра розуму»

Гаррі Каспаров

 Тетяна Розбицька,
вихователь гуртожитку


Павло Паламарчук,
студент 2 курсу 1 групи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook