Студенти ННІ бізнесу взяли участь в Міжнародній Літній Школі 2014 на базі Словацького сільськогосподарського університету в м. Нітра

23 липня 2014 року

 23 червня – 6 липня 2014 року студенти ННІ бізнесу Петрук Віталій і Покотило Юлія та доцент кафедри фінансів і кредиту Лабенко Олександр Миколайович приймали участь в Міжнародній Літній Школі 2014 “Сталий розвиток та менеджмент водних ресурсів” під егідою Вишеградської Асоціації Університетів, яка проводилася в Словацькому Сільськогосподарському Університеті в м. Нітра, Словаччина, Університеті Градец Кралове, Чехія, та в Університеті Прикладних Наук в м. Гамбург, Німеччина.

Довідково: Вишеградська Асоціація Університетів (ВАУ), членом якої є НУБіП України, створена 2011 року в рамках стратегічного проекту «Стійкість в агросекторі країн Вишеградської четвірки і співпрацюючих регіонів», який координує Словацький аграрний університет в м.Нітра за підтримки Міжнародного фонду Вишеградської групи. На сьогодні до асоціації входить 49 університетів з різних країн світу. Основна мета ВАУ полягає в налагодженні спільної співпраці університетів-партнерів з метою забезпечення якісної освіти і наукового середовища, яке буде сприяти розвитку більш тісної співпраці між країнами Вишеградської групи та співпрацюючих регіонів в контексті сталого розвитку.

В Міжнародній Літній Школі 2014 взяли участь 45 представників провідних університетів України, Німеччини, Словаччини, Чехії, Польщі, Росії та Казахстану. 

Наші студенти відзначились першим місцем за найкращу презентацію своєї країни серед учасників заходу. 

Протягом Літньої Школи були розглянуті питання розвитку водного менеджменту, сільського господарства та сталого розвитку, туризму, взаємозв’язок між суспільством, економікою та навколишнім середовищем, впровадження новітніх технологій, співпраця країн між собою задля збереження водних ресурсів. 

Учасники Міжнародної Літньої Школи 2014 відвідали ряд лекцій від провідних викладачів університетів світу та активно обговорювали питання сталого розвитку і менеджменту водних ресурсів. Також була організована тематична поїздка вздовж берегів Дунаю, де учасники розширили свої знання щодо проблем з експлуатації води. 

В Університеті Прикладних Наук в м.Гамбург, Німеччина, перед учасниками Міжнародної Літньої Школи 2014 постало завдання знайти альтернативи для сталого розвитку сільського господарства та управління водними ресурсами. Учасники розділились на декілька груп та намагались відповісти на ряд важливих запитань, знаходили нові шляхи вирішення проблем, пропонували нові ідеї та стратегічні плани щодо вдосконалення технологій експлуатації водних ресурсів. Група, в якій брала участь Покотило Юлія, виграла Вишеградський приз за найкращу презентацію. 

В м.Градец Кралове, Чехія, учасники Міжнародної Літньої Школи зустрілись з ректором тамтешнього університету та відвідали історичну гідроелектростанцію, яка працює з 1912 року. 

Студенти ННІ бізнесу Петрук Віталій та Покотило Юлія зайняли перше місце за найкращу презентацію своєї країни серед учасників Літньої Школи з 6 країн

Ректор Словацького аграрного університету в м. Нітра професор Петер Бєлік та студентка ННІ бізнесу Юлія Покотило 

Ректор Словацького аграрного університету в м. Нітра професор Петер Бєлік, голова відділу міжнародних відносин Словацького аграрного університету Владислав Валах та студент ННІ бізнесу Петрук Віталій

Учасники Міжнародної Вишеградської Літньої Школи 2014

Покотило Юлія, студентка ННІ бізнесу 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook