Державне замовлення на підготовку фахівців у 2014 році відповідає можливостям університету та потребам країни

23 липня 2014 року

Цього року держава зменшила замовлення на підготовку фахівців на 3%. Для нашого університету державне замовлення вдалося зберегти практично на рівні минулорічного. Скільки студентів будуть навчатися в нашому університеті за рахунок держбюджету – на ці та інші запитання відповідає в.о. проректора з навчальної і культурно-виховної роботи Оксана Володимирівна Зазимко.

 
- Отже, яке державне замовлення має університет на 2014 рік?
 
Міністерством освіти і науки України для нашого університету та  його регіональних підрозділів ІІІ рівня акредитації – Бережанського та Ніжинського агротехнічних інститутів доведено наступні обсяги державного замовлення: за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр»  – 2438 місць, «Спеціаліст» – 237,  «Магістр» – 1642. Підрозділи І-ІІ рівня акредитації отримали відповідно 58 місць на бакалаврат та 1530 - для молодших спеціалістів.
 
- З січня 2014 року наш університет знаходиться у  підпорядкуванні  Міністерства освіти і науки України. Чи вплинуло це на обсяги державного замовлення для університету на 2014 рік?
 
Спочатку стан справ викликав певну стурбованість. Проте завдяки своєчасній реакції та наполегливій позиції очільника університету Станіслава Ніколаєнка і підтримці міністерства проблеми було вирішено. Державне замовлення на підготовку фахівців у 2014 році відповідає можливостям університету та потребам України. 
 
З розумінням до проблем університету поставилися  міністр освіти і науки Сергій Квіт, голова конкурсної комісії із розподілу державного замовлення Інна Совсун, а також директор департамента вищої освіти Юрій Коровайченко і його заступник Микола Фоменко.   
 
- Яка ситуація зі вступом? Чи не даремно ми боролися за таку кількість бюджетних місць?
 
Ні, не даремно! На сьогодні університет має значний конкурс абітурієнтів при вступі. До приймальної комісії на магістратуру подали заяви понад 3200 осіб та на бакалаврат – 12400. Конкурс на одне місце зараз складає майже 8 осіб на місце. Найбільше - на "Правознавство", "Біотехнології", "Компютерні науки", "Соціальну педагогіку", "Економіку підприємтсва", "Філологію", "Геодезію і картографію". На сьогодні майже 1000 осіб подали оригінали документів, що є найкращим показником серед столичних вузів.  Дуже приємно і те, що серед тих, хто подав документи 2057 відмінників. Прийом документів ще не завершено і заяви продовжують надходити. Нагадаю, що кінцевий термін прийняття заяв на бакалаврат – 31 липня. У тих, хто ще визначається є для цього час. 
 
Зауважу, що для кращих випускників шкіл, зокрема сільських, та коледжів, на яких завжди чекає університет, такого замовлення достатньо. Ті ж, хто не проявив належних наполегливості  та старання у попередньому навчанні,  можуть сподіватися на контрактні місця за усіма напрямами підготовки та спеціальностями.
 
Розмову вів Валентин Обрамбальський
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook