Деревообробники розпочали виконання українсько-фінського наукового проєкту

10 січня 2022, 2:06

      Вчені кафедри технологій та дизайну виробів з деревини разом з фінською компанією «Indufor» розпочала роботу над проектом «Огляд ринку та техніко-економічне обґрунтування пілотних проектів заводу з виробництва біовугілля в Україні», який фінансується Міністерством закордонних справ Фінляндії та Північно- екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation).

    Проект має на меті провести дослідження ринку та розробити бізнес-модель для виробництва біовугілля в Україні. Бізнес-модель буде заснована на доступності сировини, ринках і фінансовій доцільності концепції. Ця модель буде випробувана за допомогою двох пілотних проектів, які будуть реалізовані в Україні. Пілотні проекти будуть пов’язані з лісопильнями, які можуть забезпечити сировину для виробництва біовугілля. Проект стартував 10 грудня 2021 року та планується завершити до 1 листопада 2022 року.

   Українська сторона представлена співробтниками кафедри технології та дизайну виробів з деревини проф. Оленою Пінчевською, ст. викладачем Ольгою Барановою, доц. Юрієм Лакидою та доц. кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Ганною Лобченко.

 


 

   

  


 

 

 



 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook