Ректорат: навчаємося дистанційно, беремо участь в конкурсі наукових проектів, щеплюємося та шукаємо можливості повернення 1-2 курсів до очного навчання

16 листопада 2021, 10:00
     16 листопада під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату, присвячене плануванню роботи на тиждень та вирішенню нагальних питань життєдіяльності університету.

     Як повідомив проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша, минулого тижня спостерігався спад захворюваності на COVID-19 серед студентів та співробітників університету. Нових випадків не зафіксовано й в гуртожитках. Щотижня по вівторках та четвергах працює пункт щеплень, який працює на території кампусу – отже працівники та студенти мають змогу вакцинуватися. До речі, студенти проявили інтерес та жваво щеплюються, адже це власне здоров’я та здоров’я оточуючих, можливість вести традиційну життєдіяльність. Також проректор акцентував увагу на подіях тижня – Міжнародному дні студентів, Дні працівників сільського господарства, Дні гідності та свободи.

     Голова профспілки працівників Ростислав Тарасенко проінформував про реалізацію дорожньої карти щодо оформлення земельних ділянок під будівництво будинку для співробітників.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко зупинився на завершенні першого етапу призначення керівників відокремлених підрозділів. Протягом тижня з кандидатурами, які рекомендували колективи, відбудеться нарада під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка, де вони коротко презентують стратегічні напрями розвитку. Відповідно одразу ж будуть підписані контракти з чіткими критеріями ефективності їхньої діяльності.

  

     Голова Студентської організації Марина Когут закцентувала на пропозиції провести зустріч з керівництвом університету з нагоди Міжнародного дня студента, на якій обговорити перспективи повернення до очного навчання, стану щеплення, складання зимової сесії тощо.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про завершення термінів подачі пропозиції на проведення тендерних закупівель цього року, інвентаризацію земель університету та нараду за участі посла Аргентини в Україні щодо відкриття навчально-практичного майданчику виробників сільськогосподарської техніки Аргентини, на якому студенти проходитимуть практичні заняття.

  

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк проінформував про участь науковців у додатковому конкурсі дослідницьких проектів, оголошеному Національним фондом досліджень. У межах підготовки до засідання вченої ради комісія перевірила стан наукової роботи на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології, напрацювала пропозиції з її поліпшення. Цього тижня запланована нарада з редакційними колегіями наукових журналів університету щодо інтенсифікації процесу їхнього входження до міжнародних наукометричних баз.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг ремонтних робіт в навчальних корпусах та гуртожитках. На новому спортивному корпусі завершують монтаж даху та переходять до оздоблення стін.
     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук закцентував на дистанційному форматі навчання до 29 листопада, постерній презентації результатів досліджень магістрів другого року навчання, перевірку їх на плагіат. Підготовче відділення продовжує свою роботу та набір слухачів – хто бажає отримати до 20 додаткових балів до сертифікату ЗНО ще маю змогу це зробити.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати дотримання санітарно-епідеміологічних вимог, уточнити план відзначення 125-річниці університету, підготувати проект плану реалізації програми «Голосіївська ініціатива 2025» на наступний рік. Василю Шинкаруку – знайти можливість організації очного навчання для студентів молодших курсів протягом місяця (два тижні суто навчання та два тижня сесії) і за потреби зробити це в січні, облаштувати лабораторії необхідними технічними засобами для проведення лабораторних занять онлайн, внести пропозиції з відзначення 130-річчя Бобровицького фахового коледжу. Вадиму Ткачуку – ліквідувати заборгованість сплати за навчання, організувати допомогу мешканцям гуртожитків, які перебувають у скрутному фінансовому становищі. Валерію Іщенку – розглянути ситуацію з теплозабезпеченням, тарифами та енерговитратами на відповідній нараді. Миколі Михайліченку – підготувати контракти з керівниками відокремлених структурних підрозділів, постійно уточнювати наказ на відсторонення від роботи осіб, спланувати проходження співбесіди з ректором кандидатів на посади професорів та завідувачів кафедрами.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook