Відкрита лекція з дисципліни «Аудит та акредитація» для студентів факультету харчових технологій та управління якістю АПК

11 листопада 2021 року

   Проведення відкритих лекцій є базовим принципом моніторингу діяльності викладачів, сприяє взаємообміну методиками проведення занять та покращенню надання освітніх послуг. Такі підходи реалізують засади відкритості та професійної спрямованості у підготовці фахівців, дозволяють ознайомлювати викладачів з усіма курсами,  поліпшувати власні навчальні курси, забезпечуючи максимальну інтеграцію та взаємопоєднання навчальних дисциплін.



Карантинні обмеження не зупиняють навчальний процес, завдяки вдалому плануванню студенти та викладачі провели частину занять в аудиторіях, налагодили інтелектуальний та емоційний зв'язок, що дозволило продовжувати повноцінне навчання в режимі відеоконференцій. 

11 листопада 2021 року доцентом кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції, к.т.н. Ольгою Самойліченко було проведено відкрите лекційне заняття на тему «Процедура та порядок проведення акредитації» для студентів факультету харчових технологій та управління якістю АПК  освітньої програми «Якість, стандартизація та сертифікація».



 Згідно з планом занять було розкрито наступні питання:

  •   законодавство України в сфері акредитації,
  • порядок проведення акредитації органів оцінки відповідності з виокремленням підготовчого,
  • основного та заключного етапу,
  • проаналізовано вимоги до документації систем менеджменту якості на прикладі випробувальних та калібрувальних лабораторій та органів сертифікації персоналу.

    Встановлено критерії подальшої діяльності органів оцінки відповідності та можливості для розвитку. Продемонстровано свідоцтва сталого розвитку та акредитації на прикладі Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК, на базі якої студенти попередньо мали змогу наочно познайомитися з діяльністю акредитованої лабораторії.

На лекції були присутні представники професорсько-викладацького складу факультету: декан факультету, д.т.н, професор Лариса Баль-Прилипко, в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів, в.о. завідувача кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Ольга Прядко, викладачі факультету а також запрошені слухачі – керівники та фахівці з якості випробувальних лабораторій, які планують ініціювати процес акредитації.

Лекцію супроводжував презентаційний матеріал з демонстрацією чинних нормативних документів, останніх вимог, інструкцій та загальних документів Національного агентства з акредитації України. Проведено аналіз та визначено особливості заповнення ключових форм, таких як паспорт лабораторії, даних про оцінку методу. Зроблено рекомендації для вибору нормативних документів під час формування сфери акредитації.


Відкрита лекція була проведена на високому педагогічному рівні й одержала схвальні відгуки від студентів, присутніх колег та запрошених слухачів, про що свідчать результати анкетування якості лекційного навчання, здійсненого за затвердженою в університеті формою. 

Ольга Прядко,
в.о.завідувача кафедри стандартизації та
сертифікації с.-г. продукції

 

 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook