В кращих традиціях кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

15 вересня 2021 року

З легкої руки Станіслава Миколайовича Ніколаєнка гарною традицією кафедри міжнародних міжнародних відносин і суспільних наук ось уже котрий рік поспіль стало починати перше заняття з історії української державності зі студентами-першокурсниками з ознайомлення з історією Університету. У цьому році основний акцент робився на екскурсії територією НУБіП України. Поки коронавірус не відправив нас на дистанційку, треба було скористатися моментом і якомога більше розповісти і показати студентам безпосередньо.

Зі студентами філологами

В цьому році доля звела мене зі студентами гуманітарно-педагогічного факультету (міжнародниками та філологами) та факультету захисту рослин, біотехнологій та екології. З ними ми і здійснили подорож історичними місцями альма-матері. Звісно ж відвідали Алею Слави, де кожна постать – це камінчик в розбудову університету, освіти і науки України, а значить і держави.
Університет зростав та набував міжнародного звучання. Ми побували біля символічного каменю, встановленого на честь заснування у 1998 році Всесвітнього консорціуму установ вищої аграрної освіти і досліджень для сільського господарства, фундаторами якого були Університет штату Айова (США), Національний аграрний університет (нині НУБіП України), Берлінський університет імені Гумбольдта. Камінь було встановлено у вересні 2003 року, коли наш університет приймав зарубіжних гостей із 136 країн світу, учасників Третьої конференції Всесвітнього консорціуму.

Студенти-філологи

Поринули в художній світ українського необароко. Та познайомились з трагічною долею його фундатора на території нашого закладу вищої освіти – Дмитром Дяченком (1887-1942). Творчий спадок великого архітектора такий, що є чим пишатися. Адже будівлі 1, 2 та 4 корпусів є художньою цінністю і внесені до Списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Зі студентами-міжнародниками, МВ-21001б

Торкнулися героїчних сторінок минулого періоду Другої світової війни. Та вшанували пам’ять наших захисників. Саме тут у Голосієво пролягала друга лінія оборони Києва і саме на цьому місці нагадує нам про це пам’ятний камінь, залишки окопів.

     

Ну і, звичайно, прогулялись у Студентському сквері та ознайомились з сучасними витворами мистецтва.

Студенти факультету захисту рослин, біотехнологій та екології

Загалом спілкування залишило по собі гарні спогади.

 

 

Наталія Кравченко,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook