ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні"

26 червня 2014 року

26 червня на базі Українського ННІ інформаційного і телекомунікаційного забезпечення агропромислової та природоохоронної галузей економіки відбулася ІІ Міжнародна науково-практична конференція "Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні".

На відкритті конференції з вітальним словом виступили в.о. ректора НУБіП України професор Станіслав Ніколаєнко, радник міністра освіти і науки, доктор фізико-математичних наук Максим Стріха, Президент Академії наук вищої школи України доктор фізико-математичних наук, професор Олександр Наконечний.

На конференції було представлено понад 70 доповідей від 130 учасників з України та 8 зарубіжних країн. Тематика доповідей охопила найактуальніші напрями інформатизації суспільства:
- інформаційні технології дистанційного моніторингу природних ресурсів;
- проблеми розвитку мереж та інфраструктури телекомунікацій, зокрема, побудови Єдиної національної синхронформаційної системи;
- моделювання та інформаційні технології в економіці та управлінні;
- проблеми і технології проектування та розробки прикладних програмних систем;
- інформаційне забезпечення агропромислової та природоохоронної галузей;
- комп'ютерно-інтегровані технології автоматизації та робототехнічних систем;
- проблеми і перспективи поширення знань з використанням інформаційно-комунікаційних технологій;
- проблеми і завдання гармонізації міжнародних стандартів у галузі телекомунікацій та ІТ;
- розробка системи електронного дорадництва в Україні тощо.

Засідання всіх секцій проведено на належному технічному, організаційному та сучасному науковому рівні, доповіді є актуальними, та дозволяють розв’язувати важливі прикладні задачі інформатизації різних сфер суспільства і природокористування. Зроблені доповіді свідчать про те, що представлені результати відповідають викликам і реальним запитам суспільства, є перспективними і будуть затребувані в майбутньому.

Підтримана пропозиція щодо продовження робіт по створенню кіберінформаційного простору НУБіП України з використанням результатів наукових досліджень геоінформаційної системи з космічним дистанційним зондуванням Землі, інформаційної системи моніторингу стану сільськогосподарських культур, системи електронного дорадництва e-Xtension в Україні, в комплексі з прикладними розробками кафедр Українського ННІ інформаційного і телекомунікаційного забезпечення агропромислової та природоохоронної галузей економіки, а також кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка ННІ енергетики і автоматики НУБіП України.

У рамках конференції відбулися академічні читання пам'яті видатного вченого, професора кафедри фізики ННІ енергетики і автоматики НУБіП України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, д.ф.-м.н., професора Сукача Георгія Олексійовича.
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook