Сучасні мотиваційні книги для вашого натхнення та вдосконалення – вже в бібліотеці!

12 листопада 2021 року
    Кожному з нас, на шляху до своєї вершини (і мова не тільки про здобутки у навчанні чи в обраній професії, а й в житті загалом), необхідна мотивація. Часом, власного динамічного психологічного плану (мотивації) нам вистачає для реалізації своєї мети, але інколи натхнення покидає нас, зникає віра у самих себе та в свою здатність досягати успіхів. В таких випадках декому достатньо слушної поради або просто доброго слова від оточуючих – близьких чи колег по роботі або однокурсників. А дехто має глибше зануритись у проблему та віднайти шляхи її вирішення. В будь якому разі, кожен обирає власний спосіб пошуку мотивації для досягнення своїх цілей.

     Наукова бібліотека пропонує вам один з дієвих способів повернути собі мотивацію, або, можливо, змінити її – читати мотиваційну літературу. Уже другий рік поспіль наша книгозбірня, крім навчальних видань, закуповує художню літературу і мотиваційні книги. Цьогоріч, ми придбали 300 прим. таких видань на загальну суму 68 тис. грн.
     В сучасному світі досить велика кількість книжок, присвячених різним практикам, психологічним тренінгам та ін. І досить важко зорієнтуватись в безмежжі таких матеріалів. Виникають питання: якому авторові довіритись найкраще, яку книгу обрати? Наша книгозбірня вам допоможе. Ми вже провели деякі дослідження і виділили серед безлічі сучасної мотиваційної літератури цікаві і корисні для вас книги.
    З початку листопада література вже надходить до бібліотеки, і незабаром ви зможете отримати у нас свою порцію натхнення, а поки що можете заздалегідь забронювати вподобану вами книгу, написавши нам листа на електронну пошту [email protected].
     Тож, знайомтесь – книжкові новинки, що спонукають до звершень, від видавництв України, а саме: «Видавництво Старого Лева», «Vivat», «Наш формат», «Книголав», «Фабула» та «Фоліо».

     Хочемо зупинитися на декількох із них.
    Одним зі стимулів особистої мотивації є приклад успішних людей, тож, запрошуємо ознайомитись з історіями про українців, якими захоплюється світ, у книзі журналістки Уляни Скицької «Наші на карті світу». А саме ви дізнаєтесь багато цікавого про Івана Пулюя, Соломію Крушельницьку, Казимира Малевича та інших. До речі, а чи знали ви, що саме донька львівського банкіра Геді Ламар, винайшла принцип роботи Wi-Fi? Якщо ні, то вам неодмінно потрібно прочитати цю книгу! Як зазначено у передмові до видання: «Ці люди надихають і часом їхні біографії настільки дивовижні, що виникає думка: «Так буває лише в кіно»».

    Наступна книга про те, якими будуть наші завтрашні реалії і що саме чекає людство в пост-пандемічний час. Відповіді на ці та інші питання спробував віднайти експерт CNN і політичний аналітик Фарід Закарія у своїй книзі «10 уроків світу після пандемії».

    Автори Рід Гастінгс та Ерін Маєр у своєму виданні «NETFLIX І культура інновацій», що є однією з найкращих бізнес-книжок 2020 року за версією Mckinsey & Company проаналізували історію успіху компанії NETFLIX й визначили, чому бізнесів багато, але інноваційними та прогресивними серед них стають одиниці. Крім того, ви дізнаєтесь про унікальну корпоративну культуру найбільшого стримінгового сервісу.

    112 тижнів у списку бестселерів «The New York Times», продано 8 мільйонів примірників – все це про нашу наступну книгу Ренді Пауш «Остання лекція», яка увійшла до переліку творів, призначених для обов’язкового читання в коледжах по всій Америці. На сторінках своєї книги автор роздумує про радість, любов до життя, про чесність, вдячність, про роль мрії та цінність часу. Пропонуємо одну цитату з твору: «Від тебе не залежить, які карти випадуть, але якими ходити, вирішуєш ти».

   Далі презентуємо вам видання Дарона Аджемоглу та Джеймса Робінсона «Чому нації занепадають». Ґрунтуючись на дослідженнях протягом 15 років, автори створили своєрідний посібник, який допоможе краще зрозуміти причини процвітання держав та їхнього занепаду. Книга є бестселером New York Times та Wall Street Journal.

   Ще один бестселер, що перекладений 30 мовами – книга Стефа Гарньє «Думай і дій як кіт». Ця історія про те, чого нам варто навчитися у котиків, а саме – жити задля свого задоволення та вірити в себе, залишатись спокійним, розважливим, щедрим, незламним, незалежним, допитливим і харизматичним, незважаючи на зовнішні негаразди. На вас чекає захопливе читання з гумором та несподіваними висновками.

    На завершення, хочемо нагадати всім про наш бібліотечний сервіс «Що почитати», який допоможе віднайти для вас ту особливу книгу, яка саме сьогодні може допомогти вам знайти відповіді на питання чи, навіть, змінить ваш світогляд.
     До речі, з новинками навчальних видань, ознайомимо вас вже зовсім скоро у наших наступних публікаціях.
     Звертайтесь до нас, пишіть нам, приходьте до нас – ми завжди раді допомогти.

Неллі Маркова-Пипко,
заступниця директорки наукової бібліотеки

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook