Вдалі приклади реалізації успішних соціальних проектів

12 листопада 2021 року

 

9 листопада 2021 року студенти, члени наукового гуртка «Менеджмент і сьогодення» та студенти магістри спеціальностей «Соціальна робота» та «Соціально-психологічна реабілітація» в межах вивчення дисципліни «Управління соціальними проектами» провели зустріч з запрошеним гостем - Уляною Тарас (PhD, еколог, керівник ГО “Екологічний клуб ПОЛе” і ГО “Українські жінки в агро”) на запрошення доцента кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Тетяни Артюх.

     Пані Уляна представила ряд соціальних проектів, які значною мірою зацікавили студентську аудиторію.

     Першим на розгляд було представлено соціальне кафе Базилік, який відкрили у Львові три роки тому за підтримки небайдужих волонтерів, учасників АТО, бізнесу та залучення державних програм для купівлі обладнання. Маючи гарну локацію, кафе швидко стало популярним. Візитівкою кафе є кулінарні майстер класи та організація ньому різних соціальних заходів. Частина прибутку іде на потреби та забезпечення добровольців на фронті та підтримку їх сімей.

 

 

     Соціальне ательє Butterfly – це другий успішний соціальний проект, що займається пошиттям вишиваних блузок та іншого одягу. У відкритті цього ательє допоміг міжнародний грант.

  

     Третім проектом є “Домівка врятованих тварин”, що знаходиться у парку «Знесіння» в центрі Львова та налічує близько 200 тварин, які постраждали від діяльності людей, були врятовані, а тепер перебувають на реабілітації та догляді.

 

 

     Проект «Твоя кров рятує» допомагає в вирішенні потреб донорської крові та рятує життя. Організаторами та ініціаторами проекту є учасники бойових дій.

 

     Ініціативою ГО «Коло честі» є цікавий, пізнавальний історично-екологічний проект, під час якого, реконстуктори в костюмах різних епох проводять квести для дітей та містян на різних тематичних локаціях.

 

  

     Щорічна благодійна акція «Миколай в камуфляжі» полягає в тому, що напередодні зимових свят учасники війни на соді України, їздять у дитячі будинки з авторською новорічною виставою і подарунками.

 

     Також пані Уляна поділилася досвідом участі та організації патріотичних вишколів для дітей та молоді, проведенні лекцій для учнів шкіл та студентів, організації благодійних ярмарків, та розповіла про встановлення рекорду України – а саме допомогу в супроводі найбільшої групи людей з інвалідністю по зору на гору Говерла.

  

 

     Уляна Тарас зазначила, що дуже важливим є увага до всіх учасників процесу, взаємопідтримка, комунікація між організаціями та установами, а також надання подяк всім учасникам заходів. Також закликала вступати до громадських організацій які займаються соціально потрібними ініціативами та активно допомагати людям.


Тетяна Артюх,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook