Навчання іноземних студентів на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту: унікальні знання та корисна практика

9 листопада 2021 року

    Кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту під керівництвом члена-кореспондента НАН України, доктора економічних наук, професора Шинкарук Лідії Василівни активно займається підготовкою магістрів з інших країн світу.

   У 2021 році кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту взялась за підготовку групи студентів з Китаю на магістерській освітній програмі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами». Потрібно сказати, що позитивний досвід навчання іноземних студентів на кафедрі вже наявний. Ще у 2018 році було сформовно першу групу іноземців, які отримували ступінь магістра з управління проектами. Вже тоді стало зрозумілим, що кафедра володіє всіма необхідними засобами та потенціалом, щоб займатися підготовкою іноземних студентів на найвищому рівні: наявна потужна матеріально-технічна база, є кваліфіковані англомовні кадри, здатні викладати фахові дисципліни та керувати магістерськими роботами іноземною мовою.

  

   На теперішній час кафедра виробничого та інвестиційного менеджменту здійснює підготовку дев’яти студентів з Китайської Народної Республіки. Знайомство викладачів кафедри з цими студентами розпочалося у вересні 2021 року. Після першої зустрічі з наставником, доцентом кафедри виробничого та інвестиційного менеджментуКатериною Алексеєвою, майбутні магістри з управління проектами були запрошені на кафедру, де познайомилися з завідувачем кафедри – членом-кореспондентом НАН України, доктором економічних наук, професором Шинкарук Лідією Василівною, професором кафедри, доктором економічних наук Дєліні Мариною Миколаївною, доцентами Артюх Тетяною ОлександрівноюОрехівським Віктором Григоровичем та іншими представниками кафедри, залученими до організації навчального процесу для студентів з Китаю.

   Далі розпочався безпосередньо процес навчання. Всі студенти з Китаю були зараховані як користувачі на університетську платформу Elearn та долучені до вже підготовлених спеціально для них англомовних сторінок дисциплін відповідно навчального плану.

 

  

   Потрібно сказати, що всі науково-педагогічні працівники кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту схвально відгукуються про студентів з Китаю, відмічаючи їхню дисципліну та старанність. Результати проміжної атестації студентів факультету аграрного менеджменту показали, що студенти з КНР є стовідсотково атестованими. Водночас, потрібно визнати, що студенти даної групи потребують допомоги в удосконаленні рівня володіння англійською мовою.

   Уже у найближчому майбутньому планується збільшувати набори іноземних студентів на магістерську програму «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», тим більше що для цього наявні всі можливості.


Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту,
наставник групи студентів з КНР

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook