Захід з нагоди Дня визволення Києва

7 листопада 2021 року

 Ось уже 77 років в листопаді місто Київ відзначає День визволення від нацистських загарбників. В цей день ми низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності нашим ветеранам, партизанам та всім тим, завдяки кому були звільнені від окупації наше місто і вся Україна. Ми низько схиляємо голови перед світлою, пам’яттю людей сильних духом і з чистою совістю, тих, хто, нехтуючи смерть, зупинив нацистську навалу ціною власного життя. Уславлюємо і тих, хто в тилу ворога самовідданою працею наближав їх розгром, а також виражаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна. Своєю хоробрістю і героїзмом, відвагою та безмежною любов’ю до Батьківщини вони всьому світові довели, що Україна ніколи не скориться загарбникам.

Із плином часу все менше стає свідків тих буремних років — ветеранів. Більшість з нас знають про війну з кінофільмів, літератури, розповідей, навіть не батьків, а дідів та бабусь, прабабусі та прадідусів. Саме тому надзвичайно важливим є збереження історичної пам’яті, особливо у молодих поколінь.
Київська наступальна операція стала центральною подією в битві за Україну. Вона серед тих битв, що вирішили долю Другої світової війни.
Із цієї нагоди в суботу 6 листопада у гуртожитку №6 нашого університету був проведений захід для студентів гуманітарно-педагогічного факультету, присвячений пам’ятній даті. Організатором заходу виступила кафедра міжнародних відносин і суспільних наук. Основною частиною стала демонстрація студентам документального фільму під назвою “Історії міста. Визволення Києва у 1943 р.”. Ця стрічка красномовно розповідає про складну героїчну і одночасно трагічну сторінку історії нашої столиці. При перегляді фільму виникають різні емоції: і жах від реалій життя в умовах окупації, і, сум за тими, хто вже ніколи не повернеться з бою і радість за дорогоцінний дар від воїнів-визволителів — мирне життя для теперішніх і прийдешніх поколінь.

     

Після перегляду документального фільму учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять героїв війни та мирних жителів, що загинули.
Проведений захід дав змогу нашим студентам усвідомити усю важливість даного періоду в історії нашої країни, поринути у ті часи та події, які ми не маємо права забувати, заради процвітання України та її мирного майбутнього.

 

Олексій Оснач,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook