Знайомство із музеєм лісових звірів та птахів

14 вересня 2021, 19:21
Київ

 Поки триває очне навчання, ми, як першокурсники спеціальності 206 Садово-паркове господарство разом із куратором Іриною Сидоренко, встигли відвідати музей лісових звірів та птахів ім. професора О.О. Салганського, що знаходиться в ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, якому вже понад 120 років.

Багата колекція музею, розміщеного у навчальному корпусі № 1, включає більше 800 одиниць чучел, серед яких є види, нехарактерні для України, а також екзотичні надходження із зоопарків шимпанзе, леопард, носоріг, пума. Окрім цього, в навчальній аудиторії №105 зберігаються колекції пташиних яєць, хутра та зразки мисливського оснащення.

Цікаво розглядати кожен експонат, їх компонування та оформлення. Тварини та птахи були дуже схожі на живих. І, дивлячись на них, хочеться, щоб люди були більш уважними і бережливими до живої природи, до кожної її істоти!

Нам, як першокурсникам, показав і розповів про історію створення та здобутки музею, цікаві факти із життя тварин відповідальний за Музей лісових звірів і птахів ім. професора О. О. Салганського – Сергій Миколайович Шевченко, завідувач навчальною лабораторією кафедри лісівництва. До людей які створювали цей музей, з’являється пошана і велика вдячність за їхню нелегку працю!

Крістіна Жуматій,
студентка першого курсу СПГ
Ірина Сидоренко,
куратор СПГ-2103,
доцент кафедри ЛАтаФД
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook