Лабораторно-практичні заняття з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» проводяться на належному рівні

6 листопада 2021 року

 Згідно наказу ректора «Про зміни до графіка освітнього процесу у НУБіП України на І семестр 2021-2022 н.р.» № 1119 від 23.10.2021 р. п.1 передбачено внесення змін до графіка навчального процесу у НУБіП України для здобувачів вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр» на І семестр 2021-2022 н.р. затверджено наказом від 09.08.2021 р. №830. В зв'язку з цим студенти ОС «Магістр» 3-5 курсів денної форми переведені в дистанційний формат навчання із залученням мультимедійних технологій. 

На лабораторно-практичних заняттях розглядалися хвороби, що зумовлені порушенням обміну речовин. Класифікація, поширення, особливості перебігу та діагностики. Досить активну участь і жваве обговорення взяли студенти 4 і 5 груп 5 курсу ОС «Магістр» за такими темами: «Клініко-лабораторні і спеціальні методи дослідження хвороб обміну речовин в клініці із тематично хворими тваринами» і «Діагностика, лікування та профілактика хвороб, зумовлених переважним порушенням білкового, вуглеводного і ліпідного обміну». 
Особливу увагу при викладенні матеріалу було зосереджено на етіологічних чинниках, що викликають патологічні процеси; механізми, що пов'язані з патогенезом розвитку патологічного стану та вчасного усунення чинника щодо подальшого розвитку хвороби; симптоми, що проявляються на ранньому етапі захворювань та симптомокомплекс, що розвинувся з часом внаслідок дії причинно-наслідкових факторів на організм продуктивних та дрібних домашніх тварин через харчування та утримання; розглянуто ключові параметри лабораторної діагностики шляхом дослідження крові та залучення додаткових методів дослідження; прогнози та лікувально-профілактичні роботи. 
Основний підхід до викладання матеріалу був акцентований на продуктивний сектор, так як в умовах виробництва від великої рогатої худоби отримується велика кількість продукції, а за розвитку кетозу ВРХ, аліментарної дистрофії, як наслідок, виникає втрата живої маси тіла та втрату продуктивності. У домашніх тварин розглянуто патологію «Ожиріння» та причини виникнення, діагностику та профілактику. Також обговорено етіологію, патогенез виникнення міоглобінурії у коней, основні клінічні ознаки та методи профілактики в умовах стайні та домогосподарств. 
В результаті викладеного матеріалу, запропоновано основні методи лікування тварин із вищевказаними патологіями обміну речовин, що виконуються на сучасному виробництві. 
 
 
Асистент Р. Білошицький
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook