Кафедра економіки

Навчально-методична робота

    Кафедра веде підготовку висококваліфікованого фахівця здатного розв’язувати сучасні виробничі і наукові завдання з економіки.

Саме тому інноваційна складова є основною для кафедри: навчальні курси побудовані на компетентнісних засадах за технологією змішаного навчання, де поєднуються очна та дистанційна форми, формальне та неформальне навчання, індивідуальна та колективна робота, а свою компетентність майбутні фахівці перевіряють шляхом складання професійних тестів та розв’язування компетентнісних завдань й реалізації навчальних проектів.

Навчальний процес здійснюється висококваліфікованим викладацьким складом в повній відповідності до вимог Болонського процесу з застосуванням дистанційного навчання та поступовим переходом до викладання дисциплін англійською мовою. Зокрема: професор, доктор економічних наук Ткачук Вадим Анатолійович на високому професійному рівні, з формуванням англомовних груп, читає курси «Соціологія праці» і «Економіка праці й соціально-трудові відносини» на факультеті аграрного менеджменту та «Соціально-економічний розвиток сільських територій» на економічному факультеті.  Доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, Єрмаков Олександр Юхимович для бакалаврів та магістрів економічних спеціальностей викладає дисципліни «Основи наукових досліджень в економіці» та "Соціальна відповідальність" та «Корпоративна соціальна відповідальність». Доцент, кандидат економічних наук, Гаврилюк Іван Петрович викладає дисципліну «Економіка праці й соціально-трудові відносини» студентам економічного факультету та факультету аграрного менеджменту. Доцент, кандидат економічних наук, Балан Олександр Дмитрович веде повний курс лекцій і практичних занять на агрономічному факультеті з дисципліни «Економіка і підприємництво, менеджмент» (розділ «Підприємництво»), дисципліну «Економіка праці й соціально-трудові відносини» на економічних спеціальностях та "Управлінська економіка" для магістрів спеціальності економіка. Доцент, кандидат економічних наук, Ланченко Євгеній Олександрович читає дисципліни «Економіка праці й соціально трудові відносини» на факультеті аграрного менеджменту, економічному факультеті, факультеті комп’ютерних наук і економічної кібернетики. Старший викладач Коваленко Лариса Вікторівна на економічному факультеті читає дисципліну «Економіка праці й соціально-трудові відносини», "Нормування, організація та оплата праці" та "Лідерство та управління карєрою" для бакалаврів денної та заочної форми навчання.  Доцент, кандидат економічних наук, Нагорний Віталій Володимирович на економічному факультеті читає дисципліни «Основи наукових досліджень в економіці» та "Соціальна відповідальність бізнесу" для бакалаврів та «Корпоративна соціальна відповідальність» та "Соціальне підприємництво" для магістрів денної і заочної форми навчання. Старший викладач, кандидат економічних наук, Костюк Тетяна Олексіївна на економічному факультеті читає "Економіка праці та соціально трудові відносини" та "Університетська освіта та соціальні комунікації". 

За результатами плідної навчально-методичної роботи співробітниками кафедри опубліковано понад 20 підручників і навчальних посібників, зокрема підручник з грифом МАП України «Економіка праці й соціально-трудові відносини» під загальною редакцією професора Шкільова О.В.; навчальні посібники з грифом МОН України «Соціально-економічний розвиток сільських територій» за редакцією професора Терещенка В.К.; «Організація виробництва в сільськогосподарських підприємствах» та «Економіка і підприємництво, менеджмент» - автор професор Єрмаков О.Ю. Видано ряд рекомендацій, методичних вказівок, низку брошур. Студенти забезпечені навчально-методичною літературою, яка спрямована для підготовки фахівців в ринкових умовах господарювання, в тому числі підручниками і посібниками в повному обсязі.

  Дисципліни, які викладаються на кафедрі економіки

1. ОКР Магістр.

  • Економіка агропромислових формувань.
  • Методологія та організація наукових досліджень.
  • Виробничий та екологічний менеджмент.
  • Економіка спеціалізованих аграрних підприємств.

2. ОКР Бакалавр.

  • Економіка підприємства.
  • Економіка і підприємництво, менеджмент (розділ економіка).
  • Економіка і організація біотехнологічної промисловості.
  • Економічні і фінансові ризики.
  • Економіка сільського господарства.
  • Економіка аграрних підприємств.
  • Економіка агропромислових формувань
  • Регіональна економіка.
  • Економіка природокористування.

Виробнича практика з економіки підприємства.

Навчальний процес здійснюється висококваліфікованим викладацьким складом в повній відповідності до вимог Болонського процесу з застосуванням дистанційного навчання та поступовим переходом до викладання дисциплін англійською мовою (нині англійською мовою викладаються дисципліни «Економіка підприємств» та «Економіка природокористування» для студентів економічного факультету та факультету аграрного менеджменту.

Викладання дисциплін кафедри та основна навчально-методична і науково–дослідна робота забезпечується колективом кафедри у складі: 2 докторів економічних наук, професорів; 12 доцентів.

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook