«Леді Ю»: дякую, що зберегли таку високопрофесійну команду

29 жовтня 2021 року
     Сьогодні з робочим візитом університет відвідала голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» у Верховній Раді України Юлія Тимошенко.

     Вона зустрілася з ректором Станіславом Ніколаєнком, який ознайомив її з сучасним станом університету, його можливостями у підготовці висококваліфікованих фахівців. Йшлося також про необхідність змін у вищій та середній школі.

     Юлія Тимошенко відвідала ряд підрозділів університету. Навчально-науково-виробничий клінічний центр «Ветмедсервіс» презентували декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, завідувач кафедри патофізіології і хірургії тварин ім. проф. І.О. Поваженка Микола Малюк та директор центру В’ячеслав Соломон. На сьогодні кожен третій лікар ветеринарної медицини в Україні – випускник нашого факультету, кожен другий, хто працює в сфері ветеринарії, – прагне потрапити на перекваліфікацію сюди, розповів декан. Пояснюється це просто: факультет ветеринарної медицини НУБіП продовжує активно розвиватися: тільки за останні п’ять років створено понад 20 нових навчальних, навчально-наукових і проблемних лабораторій.

     У навчально-науковій лабораторії біотехнологійї та клітинної інженерії декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць розповіла про завдання цього підрозділу: застосування технологій мікроклонального розмноження; пошук перспектив продуцентів біологічно активних речовин, що є основою препаратів фармацевтичної і промислової галузі; проведення генетичної паспортизації сортів і гібридів тощо.

  

  

 

     Потому на Юлію Тимошенко чекала зустріч з деканами факультетів і директорами ННІ. На ній також були присутні ректори провідних столичних вишів – Київського національного торговельно-економічного університету Анатолій Мазаракі і Київського національного університету технології та дизайну Іван Грищенко.

     Основна тема, що розглядалася, – єдиний вступний іспит і його загрози для вступної кампанії 2022, зокрема стосовно майбутнього магістратури, а також проблеми, пов’язані зі складанням ЗНО. Вона настільки болісна, що об’єднала всі українські виші: існує реальна загроза того, що випускники бакалаврату не в змозі будуть отримувати повну вищу освіту в Україні (що вже яскраво проілюстрували результати вступної кампанії 2021) і, як результат, обиратимуть для навчання європейські університети. Там, де для українських студентів, які формують майбутній інтелект нації, зараз створюють всі умови – від вступу за співбесідою до надання соцпакету і роботи. Та, відповідно, неповернення на Батьківщину. Що емоційно коментували декани факультетів економічного Анатолій Діброва, юридичного Олена Яра і директор ННІ енергетики, автоматика та енергозбереження Віктор Каплун.

     Цього допустити аж ніяк не можна! Саме тому освітня спільнота НУБіП підготувала звернення з пропозицією внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» стосовно відміни єдиного вступного іспиту з іноземних мов для вступників до магістратури, і вилучення єдиного фахового вступного випробування для здобуття ступеня магістра на основі здобутого ОС за рядом спеціальностей. Яке і вручили сьогодні лідеру «Батьківщини» – з надією на розуміння та підтримку. А очільник студентської профспілки Олексій Мельник порушив питання підтримки студентської молоді, механізм якої і до сьогодні ще не розроблено.

     Юлія Тимошенко не тільки уважно слухала, але й не менш емоційно вела діалог: мова йшла про політичні і економічні аспекти, які заважають розвиткові держави, необхідність об’єднання українців задля майбутнього України. Сьогодні у державі чимало негараздів, зазначила політик. Та головне, що навіть на цьому фоні збереглася така високопрофесійна команда, як ваша, що зберігає галузь і націю. Для ефективної роботи такі зустрічі потрібно проводити частіше.

 

Ірина Кушніренко
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook