Як залучити кошти для нового проекту?

27 жовтня 2021 року

  Змістовно та цікаво пройшло семінарське заняття в межах дисципліни «Основи бізнес проектування» на тему «Фандрайзинг та краудфандинг – ефективні методи збору коштів для проектів» для студентів групи 2102бск «Професійна освіта».

   У першій доповіді Закришка Іванна зазначила, що фандрайзинг розуміється як акт збору фінансових коштів для досягнення соціальної мети. Незалежно від того, чи це підтримка соціально впливової діяльності чи створення власних ініціатив щодо соціального впливу, останнім часом збір коштів набуває все більшого значення. Наприклад, благодійні організації, некомерційні організації та неурядові організації використовують цей метод як спосіб підтримки своєї діяльності.

 

    У своїй презентації Беляк Оксана окреслила, що фандрайзинг відноситься до великої кількості видів діяльності. Тим не менш, він здебільшого відомий як метод збирання грошей від приватних осіб, фондів, державних установ тощо. Це дуже поширений метод для некомерційних благодійних організацій, які шукають кошти для підтримки своєї діяльності.

 

    Що ж таке краудфандинг та як він працює відобразила у своїй доповіді Лукащук Інна. У епоху цифровізації та соціальних медіа збір коштів, що керується громадами, стає все більш актуальним.

 

    Надихаючись публікаціями про свою діяльність у соціальних мережах, люди стають прихильниками організацій, що шукають кошти. Часто прихильники готові зробити свій внесок у благодійну справу. Таким чином, вони стають фандрейзерами та діють самі, допомагаючи збирати кошти. В значній мірі спираючись на довіру та лояльність, організації повинні бути прозорими та чуйними, щоб зберегти хороші стосунки зі своєю базою прихильників, - зазначила Мяснянкіна Ксенія.

   Гайне КарІна презентувала топ 5 платформ по збору коштів як в Україні так і закордоном. А саме Kickstsrter, IndiegoGO, GoFundEd, RazomGO, Спільнокошт.

 

 
 

 

Артюх Тетяна Олександрівна,
к.е.н. доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook