Магістри-випускники факультету харчових технологій закріплюють теоретичні знання в умовах Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК

26 жовтня 2021 року

     Добігає завершення навчання для магістрів 2 року навчання. Непростим воно видалося. Дистанційна освіта внесла свої корективи. Звичайно науково-педагогічні працівники здійснювали освітній процес для здобувачів вищої освіти очно,  дистанційно, паралельно опановуючи нові форми, методи і прийоми навчання. Комунікували з нами на дистанційній платформі Moodl та різних месенджерах: Facebook, Viber, Telegram, Instagram. Проводили онлайн підсумковий контроль знань,  ідентифікуючи студентів на платформі Zoom, Cisco Webex. Регулярно обговорювали переваги, проблеми дистанційного навчання та шляхи їх вирішення на старостатах, у відеочаті Facebook. А крім цього, активно займались науковою роботою: брали активну участь у конференціях, Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт,  працювали у науковому студентському гуртку і як результат у нас у кожного є опублікована теза доповідей, студент Михайло Толочко здобув ІІ місце на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, наш гурток отримав ІІ місце на щорічному конкурсі студентських наукових гуртків університету.

      А, 22 жовтня 2021 року для магістрів 2 року навчання факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, ОП "Якість, стандартизація та сертифікація" було проведено очно низку практичних занять на базі Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України із викладачами кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Ольгою Прядко, Ольгою Самойліченко, Юлією Сливою, Леонорою Адамчук та Тетяною Розбицькою.


   

Основні теми практичних занять: "Методи прийняття рішень у акредитованих випробувальних лабораторіях відповідно до вимог Настанови щодо правил прийняття рішення та висновків щодо відповідності ILAC-G8 : 09/2019 та стандарту ДСТУ ISO Guide 98-4 : 2018 Невизначеність вимірювання. Частина 4. Роль невизначеності вимірювань під час оцінювання відповідності".

Метою таких занять було опрацювання національних стандартів: ДСТУ EN ISO / IEC 17025:2019 «Загальні вимоги до компетентності випробувальних та калібрувальних лабораторій»,  ДСТУ ISO 9001:2015  «Системи управління якістю. Вимоги», а також методи прийняття рішень у акредитованих випробувальних лабораторіях в умовах діючої Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК.



До проведення практичних занять була залучена начальник науково-організаційного відділу систем управління, стандартизації та метрології, якому надано повноваження для забезпечення впровадження системи управління та її постійного функціонування, в тому числі розгляд скарг, рекламацій та пропозицій відзамовників та персоналу, Тетяна Колесникова, яка провела майстер-клас магістрам про практичні аспекти забезпечення впровадження системи управління менеджменту,особливості підтримання цілісності та керованості, управління процесом документообігу, організації та проведення аудитів, вимоги до документування компетентності, компетенції, кваліфікації персоналу.

 


Студенти мали змогу ознайомитися з прикладами виконання вимог стандарту ДСТУ EN ISO / IEC 17025:2019 у Науково-дослідному відділу хроматографічного та спектрального аналізу під керівництвом Світлани Мідик в частині ведення первинних записів, моніторингу достовірності, управління обладнанням та метрологічною простежуваністю.


   

Окрему подяку за цінну інформацію і практичний досвід, що отримали майбутні менеджери з якості хочеться висловити керівництву лабораторії в особі директора Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК Валентини Корнієнко та особисто начальнику науково-організаційного відділу систем управління, стандартизації та метрології Тетяні Колесниковій.

     Навчання в університеті залишиться однією з найяскравіших сторінок в нашому житті! Ми приїхали в НУБіП з різних куточків країни і знайшли тут друзів. Кажуть, що саме в студентські роки народжується найміцніша дружба. Ми разом вчилися долати труднощі, допомагали один одному порадою і справою, розвивалися і ставали кращими. Цінний досвід, отриманий в Університеті, стане опорою для нас в майбутньому. Тут ми оволоділи однією з найбільш захоплюючих професій і тепер готові зробити свій внесок у процвітання і розвиток суспільства. 

     Атмосфера дружелюбності, поваги, єдності, коли ти з задоволенням, в хорошому настрої йдеш до університету, а навчання не вбачалося якимось тягарем. Причому творцями даної атмосфери, думаємо, в однаковій мірі є і ректорат університету, і викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та самі ми – студенти.

     Залишилось, ще одне, найважливіше завдання – це захист кваліфікаційної магістерської роботи, над яким ми зараз активно працюємо та надіємось на наші отримані знання, уміння, компетентності.

      Наш основний девіз: "Рух вперед – і тільки вгору"!

Магістри 2 року навчання
кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції
Тетяна Розбицька,
асистент кафедри стандартизації
та сертифікації с.-г. продукції

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook