Студенти різних спеціальностей обирають вибіркову дисципліну «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю»

25 жовтня 2021 року

Ми, студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України відповідно до статті 62, пункт 15 Закону України «Про вищу освіту» маємо право обирати будь-які дисципліни із Переліку вибіркових дисциплін в межах, не більше як 25% кредитів ЄКТС.

     Серед великого переліку вибіркових дисциплін університету, нами було обрану дисципліну стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю. І не випадково, оскільки під час вивчення ми багато вже чого зрозуміли, нас зацікавило те, що основними принципами і метою стандартизації є забезпечення безпеки для життя та здоров’я людини, тварин, рослин, охорона здоров’я; сприяння усуненню технічних бар’єрів у торгівлі; врахування сучасних досягнень науки і техніки, а також стану національної економіки; забезпечення участі в розробці стандартів юридичних та фізичних осіб — розробників, виробників, споживачів; добровільність вибору виробниками видів стандартів при виробництві продукції чи її постачанні; пріоритетність прямого впровадження в Україні міжнародних та регіональних стандартів; дотримання міжнародних та європейських правил і процедур стандартизації.
     Хочемо подякувати доценту кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Ользі Самойліченко, усім студентам четвертого курсу, за цікавий курс навчальної дисципліни за вибором університету «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю»!
     Завдяки навчально-методичному порталу https://elearn.nubip.edu.ua/ ми маємо змогу повноцінно працювати дистанційно, а також виконувати практичні заняття в навчальній лабораторії стандартизації та зустрічатися очно!
     "Сьогодні на практичному занятті зі студентами факультету захисту рослин, біотехнологій та екології я була приємно вражена високим рівнем підготовки до заняття, мотивацією та кмітливістю. Так тримати!", говорить доцент Ольга Самойліченко.
     І головне, ми з Вами ще раз переконалися, що системи управління якістю, стандартизація та сертифікація присутні всюди, де є розвиток, покращення і бажання досягти більшого!
 Аліна Ільїна,
студентка 4 курсу
факультету захисту рослин,
біотехнології та екології
 
Ольга Самойліченко,
доцент кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook