Інновації від роботодавців: Metabolic Balance - сучасна високотехнологічна програма для подолання метаболічних проблем для магістрів-нутриціологів

Залучення представників Ради роботодавців до освітнього процесу підготовки здобувачів є важливою складовою у закладах вищої освіти, оскільки вони дають можливість студентам отримати практичні навички та знання в реальних умовах. Це стане важливою складовою їхньої професійної підготовки та допоможе розвинути навички та знання, які в майбутньому забезпечать успішну роботу.
В рамках дисципліни «Сучасні методи досліджень» за освітньо-науковою програмою «Нутриціологія» для магістрів 2 року навчання доцентом кафедри технології м’ясних, рибних та морепродуктів Юлією Крижовою була проведена лекція на тему: «Основи епідеміології харчування».
На лекції були розглянуті питання епідеміології як галузі знань про харчування, дана характеристика факторів харчування, класифікація та коротка характеристика досліджень в епідеміології харчування.
Тематика лекції відповідала темі запрошеного до заняття члена Ради роботодавців Володимира Гаврилюка «Інновації від роботодавців: Metabolic Balance - сучасна високотехнологічна програма для подолання метаболічних проблем», який має більше 40 років медичної практики, є консультантом компанії Metabolic Balance, викладачем Академії Metabolic Balance, лікар вищої категорії, імунолог, санолог, дієтолог, капітан медичної служби ЗСУ.
В своїй лекції він зосередив увагу про розвиток компанії, напрями її діяльності, про здоров’я і правильне харчування, що має стати головною метою більшості людей. За допомогою здорового харчування людина спроможна перебудувати свій обмін речовин і випробувати нову якість життя, зміцнити і зберегти своє здоров’я, підвищити свій життєвий тонус і працездатність, збільшити стійкість до навантаження, зберегти свою вагу в здоровій рівновазі, залишатися у формі до глибокої старості. Для надання точної інформації про стан здоров’я, про наявні порушення обміну речовин, про нестачу життєво важливих речовин і пов’язаних з цим метаболічних блокад досліджується 36 показників і параметрів крові. Такий аналіз крові в поєднанні з особистими даними і харчовими компонентами є основою індивідуального плану харчування Metabolic Balance, що дозволяє вибрати для конкретної людини продукти з урахуванням її потреб в поживних речовинах, що оптимально підтримають обмін речовин і приведуть його в рівновагу.
На лекцію завітав також директор ННІ лісового та садово-паркового господарства Роман Василишин, який відмітив на актуальності даної лекції, її важливості, своєчасності та необхідності для забезпечення ментального здоров’я людини
Лекція була надзвичайно цікавою, викликала багато запитань, на які, надано було вичерпну відповідь. Декан Лариса Баль-Прилипко подякувала від імені всіх присутніх і висловила сподівання на подальші зустрічі.
Після закінчення заняття усі студенти залишились задоволеними результатами та відзначили, що отримані знання та навички будуть корисними в майбутній професійній діяльності.