Студентське містечко НУБіП України посилює карантинні обмеження в кампусах задля запобігання поширення вірусу

22 September 2021, 9:06
     Належне функціонування гуртожитків в умовах адаптивного карантину – одне з найважливіших питань організації освітнього процесу у 2021-2022 навчальному році.

     За останніх 1,5 роки мешканці гуртожитків вже навчилися жити за правилами карантинних обмежень і варто зазначити, що такий спосіб життя став для нас повсякденністю. Студенти дотримуються відповідних правил, використовують маски, дезенфікують руки, міряють температуру тощо.
     Нажаль, країна знову поринула у стан війни з невидимим ворогом. Відповідно у разі оголошення жовтої карантинної зони в університеті, гуртожитки функціонуватимуть у режимі посиленої роботи. На даний час, завдяки правильно сформованому процесу навчання та графіку поселення, в 11 гуртожитках проживає близько 4500 студентів. Частина студентів 1, 2 курсів та магістратури першого року навчання, розуміючи всю відповідальність за стан свого здоровя і мешканців гуртожитку, на час дистанційного навчання виїхали додому. Вкотре зазначаємо, що одним із першочергових завдань керівництва університету є безпека кожного студента.

  

  

     У такий нелегкий час, коли знову зростає захворювання на COVID-19, основною метою адміністрації гуртожитків є контроль за дотриманням усіх карантинних вимог мешканцями та працівниками, щоб забезпечити функціонування гуртожитку і відповідно проживання студентів.
     Нагадаємо, що для цього впроваджено ряд епідеміологічних правил для мешканців і працівників гуртожитків:

  • перебувати у захисній масці чи респіраторі поза межами житлової кімнати, (працівники на робочому місці та місцях загального користування);
  • дотримуватися санітарно-гігієнічних норм (не торкатися руками обличчя - носа, роту, очей);
  • ретельно мити руки з милом чи обробляти антисептичними засобами;
  • під час кашлю та чхання прикривати рот та ніс серветкою чи згином ліктя;
  • дотримуватися дистанції не менше 1,5 метра у місцях потенційного скупчення осіб і де нанесене відповідне тимчасове маркування;
  • уникати безпосереднього контакту з особами, які проживають в гуртожитку (на коридорі чи блоці);
  • проводити вологе прибирання та часте провітрювання кімнати, у якій проживає студент;
  • у разі симптомів респіраторного захворювання, обмежити контакти з іншими людьми, використовувати захисну маску для обличчя та терміново повідомити про свій стан завідувачу гуртожитку або чергового гуртожитку;
  • заборонено відвідування гуртожитку стороннім особам.

     У свою чергу адміністрація гуртожитку повинна здійснювати всі необхідні заходи для протидії поширення інфекції, а саме: проводити вологе прибирання, провітрювання приміщень, дезінфекцію поверхонь, дверних ручок, перил кожні 3-4 години, наявність антисептичних засобів на вході в гуртожиток, урн для використаних засобів індивідуального захисту тощо.

     Також обмежити масові збори працівників та мешканців в закритих приміщеннях.
     Наполегливо просимо студентів – мешканців гуртожитків не легковажити здоров'ям і суворо дотримуватись карантинних обмежень, аби вберегти своє життя та життя своїх близьких.

НАША ОБЕРЕЖНІСТЬ І ЛЮДЯНІСТЬ ДОПОМОЖУТЬ ПЕРЕЖИТИ СКЛАДНІ ЧАСИ!


Мирослава Терелецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook