Ректорат: до дистанційного навчання приступають старшокурсники

30 August 2021, 10:00
  30 серпня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету зазначив, що маже тиждень триває очне навчання для студентів 1-2 курсу бакалаврату та 1 курсу магістратури, а з 1 вересня в дистанційному форматі стартує навчальний семестр для решти студентів. Тому найближчі два дні науково-педагогічні працівники, завідувачі кафедрами, деканати та дирекції повинні підготуватися до цієї роботи, зокрема перевірити і налагодити в разі потреби технічну складову. Що ж стосується очного навчання, то в навчальних корпусах, гуртожитках потрібно постійно контролювати дотримання санітарно-гігієнічних вимог, забезпечувати необхідними миючими та дезінфікуючими засобами місця загального користування і пункти обробки рук.

 


    Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша повідомив, що протягом минулого тижня Оперативним штабом не було зафіксовано випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Добігли до завершення терміни подачі документів вступників до аспірантури, за державним замовленням заповнені всі місця, а за контрактом набір не припиняється. Серед найближчих завдань – акредитація трьох освітньо-наукових програм, підготовка державних рішень щодо відзначення 125-річниці університету.


    Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський доповів про зарахування ще 32 осіб на програми другої вищої освіти.

    Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував, що сьогодні згідно з положенням про обрання керівників підрозділів відбудуться збори трудових колективів факультетів тваринництва та водних біоресурсів і гуманітарно-педагогічного, на яких будуть розглянуті питання щодо надання рекомендацій ректору на призначення деканів.


    Голова Студентської організації Дмитро Кушпій закцентував на завершенні 31 серпня терміну подачі документів на участь у виборах нового керівника органу студентського самоврядування університету.

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк доповів про відкриття на тижні низки оновлених лабораторії на факультетах інформаційних технологій, тваринництва та водних біоресурсів і ННІ лісового і садово-паркового господарства.


     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук зупинився на земельних питаннях, плануванні бюджету на період до завершення 2021 року та наступний рік.
    Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко серед пріоритетних завдань назвав завершення ремонтних робіт в гуртожитках №8 та 9 і ревізію водостічних систем в кампусі.


    Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинарук зупинився на початку дистанційного навчання для студентів старших курсів – відбудеться нарада із заступниками деканів, на якій ще раз буде розглянута готовність. Також цього тижня розпочинається акредитація трьох освітніх програм, атестація викладачів, які викладають англійською мовою. На часі запуск курсів підготовчого відділення.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Василю Шинкаруку – контролювати якість навчального процесу, дистанційного навчання, підготовку до складання ЄВІ вступниками до магістратури. Валерію Іщенку – завершити підготовку до опалювального сезону. Сергію Кваші – запровадити комісійні перевірки дотримання санітарно-епідеміологічних вимог, внести пропозиції щодо проведення Днів відкритих дверей у вересні. Членам ректорату – використати період до початку можливого локдауну і провести обмін досвідом з колегами з інших закладів вищої освіти.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.


Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook