Ярослав Кохно - "Обираю НУБіП першим пріоритетом"

June 9, 2021
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології

Еколог – професія майбутнього!

Національний університет біоресурсів і природокористування України має гарну традицію проводити Дні відкритих дверей для випускників шкіл та коледжів. Під час цих заходів можна познайомитися з багатьма талановитими та цілеспрямованими абітурієнтами. Проте є школярі, які  обирають спеціальність ще з дитинства, як наприклад наш співрозмовник  Ярослав Кохно. Юнак з дитинства знає про важливість захисту довкілля з його природно-синергічними системами.

Ярославе, розкажи, будь ласка, про себе.

     — Мене звати Ярослав Кохно. Я – школяр, навчаюся у 11-му класі Рогозівської загально-освітньої школи №1 Бориспільського району Київської області. Що цікавого можу розповісти про себе і своє життя? Навіть не знаю… Я такий, як і багато інших юнаків. Змалку люблю спорт, займаюся футболом. Люблю природу та все, що мене оточує. Цікавлюся фотографією, можливостями зберегти й залишити у кадрі незвичайні миттєвості, красу навколишнього світу.

Ярославе, ти завжди мріяв отримати спеціальність Екологія?

     — Знаєте, в умовах сучасного стану навколишнього природного середовища гостро стоїть проблема її охорони. Потрібно широко пропагувати ідеї охорони природи, раціонального використання природних ресурсів. Головне для майбутнього еколога - це розуміння того, що природа для нього невід'ємна частина життя, що  важливо зупинити або сповільнити наростаючу деградацію природного навколишнього середовища. Тому вибір спеціальності для мене вже давно очевидний.

— Як ти думаєш, які  завдання перед майбутнім екологом? Що найважливіше в роботі з охорони довкілля?

— Першочергове завдання еколога – працювати над втіленням таких технологій, які б дозволяли використовувати тільки відновлювальні та невичерпні природні ресурси. Найважливіше – розуміти, що при неправильному ставленні до природи загине вся біосфера, і людина як складова біосфери також.

— Що може зробити кожний громадянин для поліпшення комфортних умов життєдіяльності?

— В першу чергу зрозуміти, що ми – частина природи, але ця частина (людство) привчилася споживати, а потрібно перейти на новий рівень буття – рівень раціонального і збалансованого природокористування. Тому пересічний українець повинен, де б він не був, не залишати після себе понівечене середовище…

-  Які найближчі плани на майбутнє?

     — На сьогоднішній день – успішно скласти ЗНО і вступити до НУБіП України. Знаю, що при формуванні рейтингів кожен бал важливий, тому приймав участь в предметній олімпіаді з біології та української мови,  що дає можливість мені отримати додаткові бали у рейтингу. Крім того, важливий правильний вибір пріоритету при вступі, тому НУБіП України – пріоритет №1!

Дякуємо за розмову, хай щастить!

 

Розмову провели в.о. завідувача кафедри екології

агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська,

доцент Світлана Паламарчук

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook