Актуально про боротьбу з COVID-19

October 20, 2020

 Пандемія Covid-19 кардинально змінила суспільне уявлення про самозахист. Питання про те, як уникнути захворювання і посилення імунітету, ще не були такими актуальними.

У першу чергу варто дотримуватися найпростіших норм, які запропоновані МОЗ, а саме: уникати скупчення людей, тримати дистанцію в півтора метра і використовувати засоби особистого захисту (маски, рукавички, санітайзер). Не варто забувати, що імунітет завжди потрібно тримати в "бадьорому стані", щоб він міг протистояти будь-яким вірусам і захворюванням. Та ще ось такі поради були запропоновані нашим куратором, доцентом Оксаною Чайкою, на одній із наших лекцій по здоров’ю та здоровому стилю життя в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.

 

Боротьба з гіподинамією

Думаємо, нерозумно заперечувати, що за останній час люди стали набагато повільнішими. У США активно стоїть проблема ожиріння дітей 8-14 років, в Європі кожна 6 дитина страждає проблемою ожиріння. Все це виливається в більш слабкий імунітет і схильність до серцевих захворювань. Всього цього можна уникнути за допомогою звичайних піших прогулянок. Японські вчені з'ясували, що для того, щоб тримати себе в тонусі, варто робити 10 тисяч кроків щодня. Пробіжки також будуть хорошою допомогою, але потрібно пам'ятати про те, що якщо ви бігаєте в місцях з високою токсичністю (траси, магістралі або поблизу заводів), ви робите собі тільки гірше.

 

Здоровий сон - пульт для бездоганної дії гормональної системи

Філософія того, що людина повинна завжди працювати, привела до того, що люди в мегаполісах або просто великих містах часто страждають хронічним недосипанням. Але ж сон - це той процес, який допомагає нашому організму очиститися і підготуватися до щоденної порції стресу і всіляких випробувань. Якщо ж не виконувати цього, людина ризикує завдати непоправної шкоди своїй гормональній системі, адже мелатонін, який виробляється під час сну, виконує безліч функцій. Це захист від стресу, депресії, передчасного старіння і навіть ракових захворювань. Нагадаємо, що в середньому людина повинна спати по 7-8 годин.

 

Жири, білки і водний баланс - основа здорового організму

Збагачення організму мікро- і макроелементами відіграє вагому роль у формуванні цілісного і здорового імунітету. Правильне харчування включає в себе велику кількість овочів і фруктів, також вживання більшої кількості жирів і правильне чергування білківю Важливо пам'ятати, що вживати два білка за один прийом їжі не рекомендують. Білки - антагоністи, наш шлунок просто не справляється з таким, і продукти просто не засвоюються.

 

Всі ці пункти не допоможуть вам на 100 відсотків захиститися від вірусів, адже чималу роль в захисті організму відіграє екологія і спадковість. У той час дотримання цих простих умов точно допоможе вам уберегти свій організм від різних викликів зовнішнього світу.

 

Щиро вдячні доцентові Оксані Чайці за таку корисну й динамічну лекцію про важливість активного способу життя і правильного харчування, а також за екскурсію Ботанічним садом НУБіП України.

 

Рух - основа здорового організму, а у команді завжди веселіше!

Студенти спеціальності
Філологія (перша англійська) ОС «Магістр»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook