НУБіП України з робочим візитом відвідав виконуючий обов’язки міністра освіти і науки Сергій Шкарлет

July 15, 2020

Під час робочого візиту до Національного університету біоресурсів і природокористування України тимчасово виконуючий обов’язки міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет зустрівся з ректором Станіславом Ніколаєнком, проректорами, головою наглядової ради Миколою Томенком, ознайомився з навчальною, матеріально-технічною, науковою базою вишу, відвідав лабораторії конярства і бджільництва, ботанічний сад, музей історії університету тощо. 

 
У ході дискусії були обговорені проблеми середньої освіти, зокрема існуюче протиріччя між Конституцією України, стаття 53 якої говорить, що держава забезпечує доступність і безоплатність повної загальної середньої освіти в державних і комунальних навчальних закладах, та Законом України «Про повну загальну середню освіту», пункт 3 статті 9 якого передбачає зарахування дітей до державних, комунальних і корпоративних закладів освіти для здобуття профільної середньої освіти (академічного або професійного спрямування) на конкурсних засадах. Сергій Шкарлет зважив на цю проблему та буде ініціювати зміни до законодавтсва.
 
Піднімалося питання діяльності відокремленого підрозділу університету – Боярської лісової дослідної станції, яка тривалий час не може функціонувати в повному обсязі через не надання висновку про оцінку впливу на довкілля та лобіювання певними екологічними організаціями створення Національно парку на її території, що унеможливлює якісну організацію навчальних практик для більш, ніж 1200 студентів університету. З цієї проблеми виконуючий обов’язки міністра проведе перемовини зі своїм колегою – міністром захисту довкілля і природніх ресурсів. 
 
У фокусі дискусії були й питання науки: оголошення конкурсів наукових досліджень і розробок на 2021 рік, державної атестації закладів вищої освіти у частині провадження наукової діяльності, продовження діяльності діючих спеціалізованих вчених рад тощо, безвідкладне вирішення яких підтвердив виконуючий обов’язки міністра.
 
Ще однією темою розмови стало надання можливості випускникам спеціальності 017 фізична культура і спорт право викладання фізкультури в школах. Відповідні зміни до наказу міністерства також будуть ініційовані.
 
Були обговорені й інші питання діяльності вищої школи України.
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook