Ділова розмова в дружньому колі: кафедра педагогіки запросила випускників ОПП «Професійна освіта» на гостину

June 8, 2020
     Сучасні студенти – доволі організовані люди, які вміють розставляти життєві пріоритети та цінувати свій час. А коли йдеться про випускників, їх час буквально золотий – скільки справ їм треба вирішити на фінішній прямій до омріяного диплому.

     Аби допомогти майбутнім бакалаврам та підтримати їх порадою, завідувач кафедри педагогіки доктор педагогічних наук Руслан Сопівник зініціював цікавий формат спілкування. 4 червня, ближче до вечора, коли відбулися всі заплановані зустрічі та були вирішені нагальні завдання, викладачі кафедри педагогіки та студенти двох випускних груп спеціальності «Професійна освіта» зібрались для обговорення свого найближчого майбутнього.

     Завідувач кафедри Руслан Сопівник, звертаючись до випускників зазначив, що попри усе, важливо дбати про своє здоров’я. Для цього слід не тільки дотримуватись карантинних заходів, а й зберігати оптимістичне налаштування, впевнено дивитись у майбутнє. Спікер наголосив, що перед нашими випускниками відкриваються нові можливості і благо, наш національний, дослідницький, столичний університет, який, входить у трійку кращих вишів країни і є 7 в інтегральному рейтингу ТОП-200, дає кожному вигідну перспективу здобуття повної вищої освіти в магістратурі. Бо бакалавр – це тільки перший освітній рівень. Руслан Васильович підкреслив, що у цьому році на магістерські програми нашої кафедри в останнє набирають на навчання без Єдиного вступного випробування з іноземної мови, а також нагадав, що світова еліта рекрутується з числа випускників гуманітарних спеціальностей. Крім того, на двох магістерських програмах «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» та «Педагогіка вищої школи» у нас значний обсяг державного замовлення, тому у наших абітурієнтів є великі шанси навчатись за кошти державного бюджету. А також ми маємо договори з провідними університетами світу і наші студенти магістратури можуть здобувати фах за програмою подвійних дипломів, та на «виході» отримати два дипломи, - один державного зразка, а другий – закордонний (за спорідненою, або іншою спеціальністю).

     Помітно було, що всі вже засумували за живим спілкуванням за межами освітнього процесу. Гарант ОПП «Професійна освіта» доктор педагогічних наук Оксана Васюк висловила студентам слова щирої вдячності за підтримку в проходженні всіх процедур акредитації освітньої програми та висловила надію, на те, що після того, як студенти вже звикли бути повсякчас втягнутими в орбіту життєдіяльності кафедри, вони, навряд чи будуть шукати іншу домівку, аби отримати повну вищу освіту та ступінь магістра. Все, що їм потрібно для отримання нових професійних можливостей, кафедра може запропонувати.

     Руслан Васильович надав слово гаранту освітньої програми «Інформаційно-комунікаційні технології в освіті» доктору педагогічних наук Олександру Кучаю, який розповів про можливість для молоді розвиватись в тренді сучасних технологій, яку надає програма. І треба сказати, що він зацікавив аудиторію, бо багато питань в кінці зустрічі було присвячено вступу на цю спеціальність.

     Конкуренцію цій програмі складає осучаснена та орієнтована на бізнес магістерська ОПП «Педагогіка вищої школи», гарант якої доктор педагогічних наук Руслан Сопівник навів цікаві факти про світові тенденції затребуваності бізнес- та лайф-коучів, наголосив на можливостях розвитку м’яких соціальних навичок, які матимуть здобувачі програми. Крім того, у високій професійній компетентності НПП кафедри кожний із випускників міг переконатись не з чужих слів.

     Як виявилось, дуже своєчасною і потрібною була конкретна інформація заступника секретаря приймальної комісії НУБіП України Оксани Гончарук, яка у форматі слайд-шоу ознайомила потенційних вступників до магістратури з тонкощами подання документів, підрахунку конкурсного балу та багатьма іншими нюансами вступу. Студенти жваво задавали питання та отримали багато порад з цього приводу.

     Корисною була інформація заступника декана гуманітарно-педагогічного факультету кандидата педагогічних наук Ігоря Буцика про особливості складання державних іспитів у режимі онлайн, позицію адміністрації щодо проживання в гуртожитках НУБіП України в період карантину, підготовку до випускного вечора.

     Керівники випускних груп Оксана Гончарук та Надія Діра також мали нагоду нагадати здобувачам про нагальні проблеми, які необхідно вже зараз вирішувати спільними зусиллями.

     Студенти залишились задоволеними наданою можливістю спілкування та подякували за отриману інформацію, подану цікаво і доступно. Про відчуття свої вони не говорили. А от у викладачів враження після зустрічі було водночас ностальгійним (бо, фактично, зараз вже настав початок випускного періоду, а ми ще «не набулись» зі своїми вихованцями!) і обнадійливим, бо ми побачили, що в цього роману буде цікаве продовження. Тож до зустрічі в магістратурі, дорогі наші студенти!

Олена Варава,
асистент кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook