Значення наукових досліджень у лісовому господарстві та роль IUFRO очами студентів

March 14, 2020

   У рамках робочої зустрічі департаменту із зовнішніх справ Міжнародної асоціації студенів-лісівників IFSA, яка проходила 5-9 лютого у Відні, делегати відвідали воркшоп в Штаб-квартирі Міжнародної спілки лісових дослідних організацій  IUFRO.

Участь у воркшопі на тему «Покращення розуміння ролі досліджень у динамічній галузі лісового господарства та ролі IUFRO у трансформації лісового господарства» взяли  24 представника IFSA, серед яких Kyiv Forestry Students Association (KFSA) представляв студент ННІ лісового і садово-паркового господарства – Семен Обломей

Перед студентами виступили досвідчені науковці університету BOKU та IUFRO. Так, виконавчий директор IUFRO Олександр Бак доповів про місію, цілі і завдання, структуру організації, проекти та поточні активності.   Старший науковий співробітник Університету природних ресурсів та наук про життя (Відень) Доктор Елізабет Петцельсбергер розповіла про багату, мультинаціональну культуру та історію університету BOKU, важливу роль координації наукових досліджень завдяки IUFRO та заходів, до яких залучаються місцеві осередки IFSA. Заступник виконавчого директора IUFRO Доктор Міхаель Кляйн розповів про важливість формування лісової політики в умовах глобальних викликів, розкрив зміст окремих проектів та ініціатив таких як: Спеціалізована Програма для Розвитку Потужностей (IUFRO-SPDF), Всесвітня Лісова Інформаційна Служба (GFIS).

Підсумковим виступом стала презентація Деніела Бохема про Молодіжну Наукову Ініціативу (YSI) – чудова можливість для студентів, що організована кооперацією IUFRO та EFI. Програма дає можливість міжнародної кооперації молодих вчених і  університетів при підтримці короткострокових наукових візитів.

Після презентаційної частини воркшопу, під керівництвом Дженіс Бурнс, менеджера з напрацювання тематичних контактів (IUFRO), відбулись тренінги щодо удосконалення комунікативних здібностей учасників, а також на розширення кола спільних інтересів.

Завершальною частиною воркшопу була екскурсія по штаб-квартирі IUFRO, де учасники воркшопу мали можливість познайомитись з секретаріатом IUFRO та відчути робочу атмосферу міжнародної організації.

Залучення студентської молоді до міжнародних наукових подій дозволяє розширити їх підготовку як фахівців галузі та бути завжди обізнаним у сучасних трендах лісового господарства світу.

Ганна Лобченко,

 керівник гуртка «Kyiv Forestry Students Association»,

Володимир Кравець та Семен Обломей

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook