Збільшення прибутків в агробізнесі

October 30, 2019

29 жовтня 2019 року співробітники кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка Гуцул Тетяна та Мірзоєва Тетяна відвідали Міжнароду виставку AgroComplex 2019.
«АгроКомплекс» – міжнародна виставка ефективних рішень для аграрного бізнесу, яка презентує весь комплекс передових технологій для підвищення конкурентоспроможності виробництва відповідно до світових викликів та глобальних змін.

Саме тому, виставка стає конгломератом технологічних рішень максимально диверсифікованих для:
• Великотоварного агровиробництва
• Середніх, фермерських та мікро-господарств
• Виробників нішової продукції
• Виробників фермерської та крафтової продукції
На цьогорічній виставці «АгроКомплекс 2019» представлено більше 450 компаній, понад 15 країн світу та національну експозицію Німеччини. в тому числі потужна експозиція Національного університету біоресурсів і природокористування України.

У рамках «АгроКомплекс 2019» Гуцул Т. та Мірзоєва Т. були учасниками конференції «Збільшення прибутків в агробізнесі». На конференції було представлено три дискусійних панелі. 
Основними спікерами І-ї панелі «Фінансові інструменти» були:
Інна Мєтєлєва, заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України; 
Тетяна Онищенко, адвокат, юрист практики земельного та аграрного права;
Ірина Головко, експерт з питань аграрного страхування;
Андрій Жуков, інвестиційний банкір, експерт ягідного ринку, власник компанії S.B.Frozen Foods

Спікери в своїх доповідях представили інформацію, що викликала багато запитань та жваве обговорення:
- про державну політику щодо розвитку агровиробництва; 
- про те як убезпечити себе від рейдерських захоплень в умовах відкриття ринку землі; 
- про індексне страхування як інноваційний продукт для українських аграріїв;
- про те, чому варто інвестувати в агросектор, популярні сфери інвестування в агробізнесі та інвестиційно привабливі ніші. Крім того, були представлені прикладні кейси від експертів щодо залучення інвестицій в агрокомпанії.
ІІ панель конференції «ІТ-рішення для агробізнесу» охопила питання системи оптимізації закупівель з метою економії фінансів, ресурсів і часу, а Олег Клочко, співзасновник компанії Amohive представив доповідь на тему: «Бджоляр із смартфоном і сервіс запилення плодоовочевих культур як спосіб збільшення врожайності.
Спікерами ІІІ-ї панелі «Інструменти агромаркетингу» були:
Ольга Трофімцева, екс. в.о. міністра аграрної політики та продовольства України, яка представила доповідь на тему: «Збільшення прибутку агровиробників за рахунок створення ланцюжка доданої вартості»;
Андрій Панкратов, консультант Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), який окреслив основні моменти експорту агропродукції, зокрема з чого почати й куди рухатися;
Наталія Маєвська, виконавчий директор громадської спілки «Ukrainian Food Valley», консультант з агромаркетингу, яка в своїй доповіді розкрила питання «Екосистемна логіка ведення агробізнесу».

У кінці конференції організатори провели серед учасників конференції розіграш призів, у результаті якого Гуцул Т. виграла Сертифікат на безкоштовне розміщення рекламної продукції на сайті агромедіа агенції «Sapienza», так що тепер інформація про наш університет буде розміщено й на цьому інтернет-ресурсі.

По закінченню конференції учасники ознайомилися з тематичними розділами, представленими на AgroComplex 2019: добрива та засоби захисту; селекція та насінництво; тепличні технології; точне землеробство та діджитал-рішення; техніка та обладнання; зернове господарство; внутрішньогосподарська логістика; обладнання для переробки с. г. продукції; нішові напрямки виробництва с. г. продукції; промислове бджільництво та джмільництво; фермерське та крафтове виробництво; альтернативна енергетика та біоенергетика; фінансові та страхові інструменти.

Безперечно, подібні заходи – це майданчик для обговорення професійних питань, знайомства з новинками в різних сферах діяльності, можливості для налагоджування контактів.

Доценти кафедри економіки 
підприємства ім. про. І.Н. Романенка
Мірзоєва Т., Гуцул Т.



  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook