7 уроків Чорноморська для учасників народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновського

23 September 2019, 10:31

 Ввечері на берег вернуться вітрила,
І складуть, як чайки, обважнілі крила.
Запитають строго їх старі причали:
- Ну, розповідайте, де це ви гуляли?
- Вчили нас літати чайки стоголосі
Там, де Чорне море з небом обнялося

Анатолій Качан

     Ми повернулись!
     Так швидко промайнула традиційна поїздка учасників "Колосу" до Чорноморська у СОТ "Академічний". Це був динамічний та різнобарвний час, який дав нам кілька уроків:
     1. Вечір знайомства за датами народження, представлення будиночків, вечір бардівської пісні, барбекю, прибирання на верхній території, ранкові зарядки на пляжі – такий час цінний для колективу, він дає йому змогу бути таким. Бути одним цілим, творити разом, іти в одному напрямку, відчувати підтримку друзів і бути готовим самому підставити плече цим людям, коли знадобиться. 

     2. У цьому році вперше і успішно був проведений квест територією СОТ "Академічний". Після вправи на довіру в командах розпочався справжній морський поєдинок, живі шашки на піску, боулінг, а потім мозковий штурм. Щоб розгадати кросворд, студенти мали, орієнтуючись за мапою, спочатку знайти на території бази запитання, іноді дуже добре сховані. На завершення – естафета з ласощами. Цей день дозволив нам зрозуміти, що ми, люди, часто живемо звичками, і не помічаємо новий досі незнайомий світ навколо, який так любили досліджувати, будучи дітьми.
     3. Увесь День Нептуна вийшов морським і дуже драйвовим: поділившись на дві команди, колосисти змагалися у спритності, кмітливості, винахідливості, художніх здібностях, але врешті-решт перемогла дружба, і вся щаслива морська братія – русалки, рибки, краби, акули, морські коні, водорості і багато інших – мерщій гайнула у воду. Сьогодні ми зрозуміли, як важливо бути разом!

     4. День вареників вдався на славу! Ми "від і до" своїми руками зробили смачне свято – і вкотре зрозуміли, як зовсім різних людей об'єднує спільна справа. Хтось із цікавістю ліпив перші самостійні вареники, хтось біля плит мудрував з начинками, хтось досвідченим оком контролював процес. Сервірування, подача – і важко було встигнути спробувати усі варіанти: і класичні, і нестандартні, і неочікувані, і навіть зовсім незвичні. Але гучне «Ура!» отримав кожен вареничок. 
     5. Сонячний та привітний день В Одесі: Приморські сходи, пам'ятник Дюку, знаменита Дерибасівська, затишні парки, де на кожному кроці відчувається душа міста – відкрита, життєрадісна і трішки бешкетлива, як і ми самі. Запам'яталося відвідування Одеського Національного академічного театру опери і балету. Ми бачили Євгенія Онегіна! Звісно, не Пушкінського власною персоною, а ліричні сцени з однойменної опери Петра Чайковського на три дії. Неперевершений звук оркестру, мінімум реквізиту на сцені (лише одна лавка), наглядний приклад поводження на сцені та володіння голосом, цікаві моменти backstage, які нам вдалося трошечки підгледіти, – все це викликало море вражень. Сьогодні ми дізналися "як можна вміти", якщо над багато працювати. Це надихає і мотивує іти вперед дорогою до мети: творчої, професійної, наукової або якоїсь іншої.

     6. Незважаючи на культурну програму і підготовку до творчих вечорів, кожного дня був окремий час для репетиції. Сьогодні, завтра і щодня ми бачили, як змінюється результат нашої роботи: в очах з'являється вогник, голос і рухи стають впевненішими, енергійнішими. Хорова група готується представити до уваги глядачів нову пісню. Так ми зрозуміли, що постійна праця дає хороший результат, а працювати завжди знайдеться над чим.
     7. І ще один урок: все відбувається завдяки комусь. 

     Дякуємо керівнику хорової групи Володимиру Яковичу Якимчуку за організацію нашого перебування у таборі, творчу атмосферу та здоровий мікроклімат у колективі. 
     Дякуємо ректорові Національного університету біоресурсів та природокористування України Ніколаєнку Станіславу Миколайовичу за надані можливості творчого зростання і чудового відпочинку. 

     Дякуємо, що Ви в нас вірите! 

P.SА зараз ансамбль проводить набір учасників до хорової та балетної груп! Ми дууууже чекаємо нових учасників! Народні пісні і хореографія – це спосіб збереження нашої культури, традицій, те, від чого мурашки по тілу. «Колос» – це велика сім'я, у нас завжди весело! Приєднуйся! 

Тетяна Симоненко,
солістка народного ансамблю пісні і танцю «Колос»,
фахівець кафедри культурології 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook