Студенти економічного факультету відвідали Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського.

September 20, 2019

      12 вересня 2019 року Студенти 10 групи - СТ Фінанси та куратор групи Лемішко О.О. відвідали Київський літературно-меморіальний музей Максима Рильського. Видатний український поет Максим Тадейович Рильський (1895-1964) прожив у цьому будинку останні 11 років життя. Він сам вибрав цю ділянку, мальовниче Голосієво та будував будинок за власним проектом і за власні кошти. Максим Тадейович був не тільки відомим поетом і перекладачем, літературознавцем та громадським діячем.

     Він опікувався красою нашого краю. На території НУБіП України і донині ростуть могутні дуби, які особисто посадив письменник. «Дуби Рильського» проводжають наших студентів на освоєння наукових дисциплін та привітно відають їх по дорозі додому, у гуртожитки, після закінчення робочого дня. Студенти із захопленням дізнавалися у ході екскурсії про життя одного з класиків української літератури.
Після проведеної екскурсії ніби ожила суха постать М.Т. Рильського, душа студентів наповнилася святими словами поета і вони почали читати вірші великого українця. Вірші улюбленого поета наші студенти передадуть своїм дітям. Культурне надбання України не вмирає!

ОЛЕНА ЛЕМІШКО,
куратор 10 групи - СТ Фінанси  
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook