Від навчання до романтики, від хоббі до бізнесу - один крок: „Смачний Дует: Дмитро і Діана“

12 August 2019, 12:30

Університет - це набагато більше ніж навчальний заклад, це старт для подальшого життя, саме тут формується оточення і світогляд, здобуваються знання і налагоджуються партнерські стосунки.

Під час навчання зав'язуються не лише романтичні, а й бізнес взаємини. Ми підготували інтерв'ю з подружжям, яке створило родину під час навчання. Сьогодні це успішна пара й партнери по бізнесу.

Людство завжди надихалася історіями кохання від Адама і Єви до Ромео тa Джульєтти, в кожній країні і кожній епосі є свої пари, про яких створювалися легенди ... Сьогодні цю про "смачну" пару. Ми зустрілися із Дмитром Родовим в фойє готелю, де він зупинився під час перебування в Києві. Нам пощастило познайомитися з сім'єю емігрантів СРСР, життя яких можна назвати смачним дуетом.

 

- Так, ми справді «Дует», - жартує Дмитро і наливає нам чай, через кілька годин Дмитро полетить до вже рідного Нью-Йорка. У телефоні Дмитра багато фото і відео з коханою дружиною і сином Микитою, маленькими онуками і дочкою. Ця зустріч цікава й інформативна для тих, хто починає кар’єру, визначається як жити, де вчитися і працювати. Дмитро Родов - шеф-кухар, автор рецептів і кулінарних експериментів, а його дружина Діана - кондитер-чарівниця. Подружжя нині працює над книгою - про себе і ресторан, смачне життя. Дмитро каже: «Книга в роботі - це моє життя, частинка душі моєї сім'ї».
Дмитро Родов народився в Україні, яка тоді була частиною СРСР, він з династії кухарів, оскільки і дід, і батько були відомими українськими майстрами кулінарії. Можливо, звідси пристрасть до французької кухні, в якій ще з часів імператора Наполеона, коли українські, російські та французькі кухарі обмінювалися рецептами і секретами, залишилося чимало спільних термінів. «I also feel that culture-wise, this cuisine is closer to my roots and origin,» - любить повторювати маестро Родов.

Батько передав Дмитру любов до кулінарного мистецтва. Ще до еміграції з України, Дмитро вступив в the Ukrainian Culinary College, а коли його сім'я вирішила емігрувати і переїхати в Америку, спочатку пройшов звичайну школу початківця нью-йоркського іммігранта (робота в лімузин-сервісі ...), а потім, трохи заробивши грошей, вирішив реалізувати свою американську мрію. Діма вступив до знаменитого French Culinary Institute. Його майстерність та простий і геніальний принцип «домашня їжа, вишукано подана», відразу приніс повару в Нью-Йорку репутацію унікального майстра. «Я сам люблю все, що готую в ресторані», - жартома і всерйоз говорить Діма.

- Дмитре, у Вас цікаве життя, все ж таки, хто Ви за національністю?
- Я - космополіт зі слов'янською душею. У моєму житті переплелося багато культур і традицій. Зараз пишу книгу, яка відкриє таємні куточки мого життя, розповість про мій досвід і мою родину. Я дуже ціную сім'ю і впевнений, що без минулого немає сьогодення і не може бути майбутнього. Багато в чому я вдячний моїм батькам і всім, хто причетний до мого становленню та виховання.
- Про що ваша книга?
- Висновки та роздуми в книзі є результатом безпосереднього досвіду і аналітичного підходу до бізнесу і хобі, моя робота - це улюблене заняття. У цьому секрет успіху. Я хочу що б ця книга була корисна тим сім'ям, яким важливо зберегти почуття. Мій секрет - відкрийте спільну справу. Якщо є терпіння і повага до партнера - то це любов і бізнес на століття. Як у нас.
- Коли вийде книга?

- Фактично вона готова, але в процесі з'являються нові думки, і ми працює над її удосконаленням. Хочу представити світові тільки бездоганний текст, книга - це вишукана інтелектуальна страва.

Я пишу про свої пригоди, про переїзди: Україна-США-Франція-Ізраїль-США ..., про освіту і досвід, можливо, моєму житті буде добра порада молодим, таким хлопцям, як мій син Микита. Я щиро бажаю кожному знайти і вибрати свій шлях в житті, отримати максимум позитиву від кожного дня .... Важливою подією було моє знайомство з Діаною, тепер вона моя дружина і мій бізнес партнер, я розповім про народження ресторанів «Дует».

Багато в чому я вдячний своїй дружині, ми зуміли створити успішні відносини, навчилися розуміти один одного. Я розповім про те як з'являлися «потрібні люди в потрібний час ...» про моїх друзів і важливі рішення ... Пропоную рецепти страв. Це ексклюзивне мистецтво від «Дует». Моя діяльність - продовження справи мого батька. Він знав правильний підбір інгредієнтів, як поєднувати продукти і спеції, точний час готування, традиції. Я примножив цей досвід і сьогодні презентую краще у наших ресторанах.

-Дмитре, ця книга - приклад успішного життя в контексті культури харчування. Так?

- Так. Мої страви - це натхнення. Упевнений: не треба їсти погану їжу, не варто слухати погану музику, не треба читати погані книжки, не треба погане сприймати на свій рахунок, не потрібно спілкуватися з поганими людьми, думати про страшне. Загалом моє життя - це мистецтво красивої їжі.
(Раптом у Дмитра дзвінок на Скайп) Це Діана, хочете поспілкуватися?

- Звичайно, зраділа я.

(Тепер нас троє. Спілкуємося)

-вітаю пані Діано, розкажіть історію вашого «Дуету»?

Діана із задоволенням відповідає: «Навчання стало початком захопливого життя з Дмитром». Вісім років тому, під час зустрічі з професійним кухарем, який за сумісництвом був чоловіком, Діана Родова запитала: «Що ти мені порадиш? Я хотіла б відкрити для себе щось нове, опанувати іншу професію. У той час працювала медсестрою, мене вабила ідея не тільки допомагати людям, а й дарувати їм радість, робити щасливими, - я хотіла позитивних змін, ця думка все більше приваблювала».

Дмитро Родов обережно підштовхув: «Думаю, з тебе б вийшов чудовий кондитер».

Так Діана вирішила спробувати.

І у неї вийшло, навчання швидко вилилося у солодку практику: знаменитий манхеттенський French Culinary Institute, private classes індивідуальної майстерності у відомих кулінарів, як Патрік Калулу (Париж), Колет Пітерс (Орландо), Дмитро Поярд (Нью-Йорк), Ран бен Ізраель (Нью-Йорк). У 2010 році разом з чоловіком вона відкриває pastry shop в престижному Брукліні районі Mill Basin, і тоді ж їй приходить в голову назвати їх спільний бізнес The Duet Bakery: дует люблячого подружжя, двох класних кухарів - кондитера і кулінара.

З перших кроків у професії, Діана створює унікальні рецепти. Ідея дуже проста: завжди перебуваючи в пошуку, вона вишукує саме незвичайне й оригінальне, доробляючи рецепти під свій смак і смак своїх клієнтів. І тут не важливо, робить вона торт для королеви або для студента з місцевого коледжу: from the beginning to the end все повинно бути виконано тільки perfect.

Через кілька років The Duet Bakery отримує 4,5 зірки за класифікацією Talk of the Town (Brooklyn), а поспіль в 2013 і 2014 роках домагається звання The Best Bakery of the Year за класифікацією The Brooklyn Award Program. Кафе всі останні роки є одним з головних спонсорів Mill Basin в заходах організації Cancer Society.

У 2014 році Діана і Дмитро відкривають в Greenwich Village ресторан The Duet, який відразу стає улюбленим місцем у локальній публіки і гостей Нью-Йорка.

(Дмитро каже): Те, що Діана створила за останні роки в кондитерській справі, викликає захоплені відгуки у всіх, від малого до великого. Захоплення і відчуття щастя: теплі, радісні відтінки у виготовлених нею тортів, приємні для ока форми її тістечок і печива. «Чому кондитери завжди усміхнені? - запитує Діана, і сама ж собі відповідає: - Тому що солодке їдять - шоколад, креми, фрукти ... А раз їдять солодке, значить добрі і хочуть всім допомогти».

Дмитро вдумливо подивився на годинник... Ми допили чай, приємного поговорили, час їхати, скоро літак... Дмитро дякує мені за зустріч і каже: «Сподіваюся, що скоро ми закінчимо писати книгу і відчуваю, що зроблений важливим крок у моїй біографії, я здоровий і сповнений ідей, вдячний Богу за все, мої очі бачать, ноги ходять, вуха чують, серце б'ється, душа радіє, я йду вперед, на зустріч майбутньому - і я відчуваю, що живу. Вдячний дружині за віру і підтримку.

 

Дякую Вам за відверту розмову за цю зустріч. Мені приємно, що Ваш університет має таких талановитих журналістів, Ви справді кращі... Мій дідусь теж був кухарем вдома, а на роботі вченим і він говорив, що справжня свобода приходить з навчання, щирою любов'ю до себе і з прийняттям самого себе, варто людині знайти мир і гармонію в душі, також знайдеться радість і справжня свобода, яка приходить з внутрішньою гармонією і балансом».

- Дмитро ваше побажання читачам студентам?

- Чудові умови для навчання і романтики, я був у парку, все квітне, все доглянуто, я бачив велич навчальних корпусів, загальне враження дуже позитивне

- це справді світовий стандарт освіти. Студентам пощастило, у Вас все продумано до дрібниць. Відчуваєш перфекціонізм. Раджу Вам насолоджуватися читанням і їжею, саморозвитком, спотом. Поважайте батьків! Любіть себе і Університет, свою роботу! Навчіться отримувати і дарувати знання, мрійте, у Вас теж все вийде!


Розмовляла: Діана Колесник
Фото з архіву родини Родових

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook