Відбулась робоча зустріч партнерів проекту «Агрокебети», майданчик для реалізації якого надає НУБіП

13 June 2019, 15:04
3-й корпус, НУБіП України

 13 червня 2019 року відбулась зустріч членів Наглядової ради, менторів та представників 16 компаній-учасників проекту "Агрокебети". 

Розпочинаючи роботу, головний ідеолог проекту, президент Українського клубу аграрного бізнесу України Алекс Лісітса подякував університету за надійне партнерство та коротко презентував партнерів проекту. Він також поінформував: процес відбору кандидатів вже почався, адже завдання – зацікавити якнайкращих студентів. З аналізу поданих заявок цікаво виглядає вікова структура: людей до 22 років всього 23,8 %, 43% – 23-30 і 33,2 – 30+. Це демонструє потребу у підвищенні кваліфікації. Приємно, що у гендерному відношенні картина приблизно 50/50.

Необхідність такої освіти відзначив і проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він зокрема відзначив широкопрофільність нашого університету: з 29 галузей науки і освіти НУБіП готує фахівців за 19, і за цим показником посідає 4-ту сходинку серед вишів країни. Та підкреслив ефективність партнерства з бізнесом: тут університет забезпечує навчання, а партнери – практику. І наголосив: по завершенню навчання обов’язково видаватимуться дипломи державного зразка.

Програму курсу презентувала керівник міжнародних програм факультету аграрного менеджменту Олена Ковтун. Зокрема, календарний план (старт навчання 1 вересня і до 13 квітня, коли розпочнуться сільськогосподарські роботи і студенти поїдуть на стажування до менторів), навчальний план (що враховує вимоги Міністерства освіти і науки та бізнесу), викладачів (серед яких представники академічної спільноти, міжнародні і гостьові спікери), зміст навчання (перелік тематик і широке застосування смарт-технологій).

Один з майбутніх менторів програми Андрій Загорулько розпочав із того, хто ж такий ментор? Це людина, яка передає свої знання та досвід у неформальний спосіб і крім навчання допомагає студентам визначити власне цілі і знайти шляхи для їхнього досягнення. Тому серед завдань – і повний супровід свого протеже у процесі саморозвитку і аж до працевлаштування.

Така кількість цікавої інформації викликала жваве обговорення. Воно й зрозуміло – коли починаєш щось принципово нове, воно обов’язково викликає інтерес. Тож долучайтеся!

Ірина Білоус

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook