Про економічні виклики сьогодення та необхідні hard, soft skills для успішного працевлаштування

March 30, 2019

   Про економічні виклики сьогодення та необхідні hard, soft skills для успішного працевлаштування - в «рідні» стіни університету завітав Головний спеціаліст відділу економічного аналізу Управління економічного аналізу Антимонопольного комітету України, випускник ОС «Магістр» напряму підготовки «Підприємство, торгівля та біржова діяльність», нині аспірант кафедри біржової діяльності і торгівлі Владислав Крижній для дружньої бесіди зі студентами.

21 березня 2019 р. за сприяння заступника декана Клименко Наталії Анатоліївни та асистента кафедри економічної кібернетики Костенко Інни Сергіївни відбулася зустріч Головного спеціаліста відділу економічного аналізу Управління економічного аналізу Антимонопольного комітету України Крижнього Владислава Борисовича зі студентами освітньої програми «Економічна кібернетика» 1,2,3,4 курсу ОС «Бакалавр».

Від самого початку розповідь Владислава викликала величезну зацікавленість в аудиторії, адже відбувалася фактично передача досвіду від старшого покоління молодшому. Владислав 4 роки навчався на факультеті інформаційних технологій, здобуваючи освітній ступінь «Бакалавр» за напрямом підготовки «Економічна кібернетика», далі продовжив навчання за освітнім ступенем «Магістр» на економічному факультеті за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», де зміг поглибити знання в біржовій діяльності.

Студенти з перших вуст мали можливість почути про переваги навчання саме за їх освітньою програмою. Прозвучала безліч питань різного роду, і це не дивно, адже аудиторія включала в себе різні вікові категорії, різні рівні підготовки студентів : від очікуваних «які дисципліни потрібно вчити», «до яких викладачів потрібно ходити на пари», «що потрібно вчити», «коли починати займатися питанням власного працевлаштування», «яка заробітна плата у держслужбовця» до зовсім непередбачуваних «скільки пар пропускав Владислав» та «чи приймає участь Антимонопольний комітет України в процесі законотворення, чи має вплив на стан доріг» тощо.

Найбільш обговорюваною стала тема енергетичного потенціалу України, його поточного стану, правового поля, сфери впливу Антимонопольного комітету України.

Звичайно Владислав ознайомив студентів із особливостями роботи Антимонопольного комітету України в цілому, та, зокрема, відділу економічного аналізу Управління економічного аналізу, в якому він працює.

Важливу роль в роботі Владислава відіграють саме навички роботи з ІТ, адже в його обов’язки входить постійна робота з Big Data. Не менш важливими, на його думку, є знання з економетричних, економіко-математичних методів та моделей, що допомогли йому в кар’єрному рості та яких вчать саме на освітній програмі «Економічна кібернетика».

До речі, для студентів старших курсів вже зараз є можливість пройти стажування та конкурс на заміщення посад у відділі економічного аналізу Управління економічного аналізу Антимонопольного комітету України.

Обговорювалися і проекти, з якими працював Владислав. Студентам було цікаво почути та побачити в річному звіті реальні кейси. В цілому зустріч була досить насиченою. Студенти мали ще багато питань, але тут зіграв роль брак часу.

  

Кафедра економічної кібернетики дякує за чудову зустріч Владиславу та має надію, що покладено міцний фундамент у співпраці.

Інна Костенко,
асистент кафедри економічної кібернетики

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook