У НУБіП України відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з філософських дисциплін

February 26, 2019

 На думку Платона, людина створена для філософії; 
на думку Бекона, філософія створена для людей.

Томас Маколей

26 лютого 2019 року у НУБіП України відбувся перший етап Всеукраїнської студентської олімпіади з філософських дисциплін (філософія, релігієзнавство, логіка, філософія науки та інноваційного розвитку). Олімпіада проводилась з метою поглиблення знань студентів з філософських дисциплін, розвитку креативного, аналітичного та критичного мислення, актуалізації та популяризації філософської освіти та науки. Захід був організований силами НПП кафедри філософії та відбувся на базі гуманітарно-педагогічного факультету.

З вітальним словом до учасників звернувся проректор з навчальної і виховної роботи професор Cергій Кваша, який згадав про свої студентські роки та висловив захоплення численними любителями філософії зі студентського братства НУБіП України. Привітав учасників олімпіади і декан гуманітарно-педагогічного факультету професор Василь Шинкарук, наголосивши на важливості філософії для фахівців найрізноманітніших галузей знання. Завідувач кафедри філософії Інна Савицька відзначила особливу унікальність філософії серед інших наук, адже вона дозволяє людині творчо підходити до будь-якого питання та побажала всім учасникам творчого натхнення та  філософського оптимізму. 

У заході взяли участь понад 150 студентів з різних факультетів нашого університету. Найбільш активними виявилися студенти гуманітарно-педагогічного факультету, факультетів аграрного менеджменту, агробіологічного, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології, механіко-технологічного, юридичного, харчових технологій.

 

 

Студентам були запропоновані різнорівневі тестові та творчі завдання, які вимагали застосування нестандартних підходів й поглиблених знань з філософських дисциплін: від написання філософського есе до виявлення творчих асоціацій тощо.

 

 

Студенти із запалом, натхненням та зацікавленістю працювали над своїми роботами. Тому з нетерпінням чекаємо підведення підсумків, визначення переможців, що представлятимуть наш університет у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з філософії, який відбудеться у КНУ ім. Тараса Шевченка.

Валентина Культенко,
доцент кафедри філософії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook