АГРО-семінар − платформа для біотехнологічних дискусій та нових можливостей

December 14, 2018

 ТОВ «BioLabTech» спільно із «Українським інститутом експертизи сортів рослин» організували семінар «Інноваційні методи для молекулярно-генетичного аналізу сортів рослин». Учасниками заходу були провідні біотехнологи, вірусологи, цитологи, молекулярні біологи і генетики із провідних наукових закладів України. У роботі семінару взяли участь молоді вчені від НУБіП України: старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій, завідувач науково-дослідної лабораторії біотехнології рослин ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» Оксана Чорнобров та студентка ННІ Лісового і садово-паркового господарства Олена Шитова.

 

У доповідях спікерів були висвітлені сучасні надшвидкі і надійні молекулярні методи ідентифікації і типування сортів рослин, перевірка насіння на сортову чистоту і плоїдність, методи визначення біохімічних та технологічних показників якості, законодавчі аспекти і стандартизовані методики експертної оцінки сортів рослин.

Співробітниками УІЕСР були охарактеризовані основні принципи організації акредитованої лабораторії за вимогами ДСТУ ISO/IEC 17025:2017.
На особливу увагу заслуговують презентації і доповіді співробітників ТОВ «BioLabTech» спрямовані на ознайомлення із новітніми світовими технологіями по редагуванню генома за системою CRISPR-Cas9 з метою отримання корисних якостей та абсолютним кількісним аналізом генетичних змін. Також учасникам семінару ознайомилися із новітніми приладами та обладнанням для здійснення біотехнологічних досліджень.

Представлені новітні технології, методи, методики, обладнання та результати досліджень були обговорені у широкому колі вчених, створили передумови для дискусій та нових можливостей.
 

Оксана Чорнобров,
старший викладач кафедри
відтворення лісів та лісових меліорацій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook