Щастя у холодний день — це гарячий шоколад і «солодка» профорієнтаційна екскурсія

December 5, 2018

До дня Святкування Міжнародного дня волонтерів, що щорічно відбувається 5 грудня. запропоновано Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році.

Цього року кафедра журналістики та мовної комунікації розпочала успішний етап – відкрито спеціальність «Журналістика» - окреслено новий вектор роботи. З успіхом реалізуються медійні проекти, активізована профорієнтаційна діяльність у школах України. Так зустрічі зі старшокласниками набули нового емоційного забарвлення. Для усіх бажаючих відкрито гурток із журналістики: НУБІП Телеакадемія» навчально-виробничий проект, що інтегрується у професійне телевиробництво. Проект передбачає викладачами кафедри і студентам НУБІП спільно створювати інформаційні матеріали на актуальні теми: резонансні події, новини, прогнози, усе чим живе українська молодь НУБІП і світу.

 

Лабораторія журналістики «НУБІП Телеакадемія» – це сучасний інформаційний молодіжний осередок, представники якого удосконалюють хист журналістської професії: фотографа, режисера новин, режисера кіно і сучасного телебачення, блогерства. Цей проект було започатковано Веронікою Чекалюк під час роботи у 2008 році. Апробація пройшла успішно й нині продовжує виходити в ефір на платформі НУБіП. Так не лише студенти провідних творчих вишів оприлюднюють власні короткометражні ігрові стрічки, документальні фільми та різножанрові сюжети а й школярі - майбутні абітурієнти. Сьогодні школярі разом із класним керівником і доцентом кафедри Веронікою Чекалюк побували на виробництві шоколаду, зняли ролики та написали кілька заміток. «Інтерес до репортажного жанру зростає, діти прагнуть ділитися враженнями у соціальних мережах, вести прямі ефіри і ми навчимо їх це робити професійно, ці діти - наше майбутнє», - ділиться спостереженнями В.В. Чекалюк.

Зима пробуджує апетит до десертів. Поки на вулицях лежить сніг, шоколадна профорієнтаційна екскурсія й солодке тістечко — найкраще для журналіста.

Репортаж за посиланням https://youtu.be/RvSXoertSO0

Діана Дафина

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook